Onder het motto 'wie jarig is trakteert' stellen de leden van de club een verwendoos samen voor de vrouwen in het Oranje Huis.
Onder het motto 'wie jarig is trakteert' stellen de leden van de club een verwendoos samen voor de vrouwen in het Oranje Huis. (Foto: aangeleverd)

Actie Soroptimistclub Hoorn voor Oranje Huis

HOORN - Soroptimistclub Hoorn viert 16 mei haar clubverjaardag. Vanwege het coronavirus kunnen de clubleden nog niet bijeenkomen om die verjaardag te vieren en dus werd een andere invulling bedacht. Soroptimisten zetten zich in voor de positieverbetering van vrouwen en meisjes, waar ook ter wereld. Onder het motto 'wie jarig is trakteert' stellen de leden van de club een verwendoos samen voor de vrouwen die op dit moment verblijven in het Oranje Huis van de Blijf Groep in Alkmaar. Vrouwen die te maken krijgen met een onhoudbare situatie van huiselijk geweld, kunnen daar terecht. De inhoud van de verwendozen bestaat uit verwenartikelen zoals sieraden, parfum, cosmetica en thee. Voor de kinderen zijn verrassingstasjes gemaakt. Soroptimistclub Alkmaar levert ook een bijdrage aan deze actie.