Susan Baars:
Susan Baars: "Het is ontzettend fijn om dit te kunnen doen in deze tijd." (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

'Dit geeft heel veel voldoening'

HOORN - De Hoornse Balletschool is alweer een tijdje - sinds 15 maart - gesloten. "Natuurlijk dansen we samen via Facebook en ZOOM, maar in het echt is veel leuker!", aldus Susan Baars van de balletschool. "In deze tijd van corona ben ik daarom op zoek gegaan naar dansmogelijkheden in Hoorn. Want dansen maakt blij. Dat geldt niet alleen voor degene die danst, maar ook voor de mensen die ernaar kijken."

Leerlingen Hoornse Balletschool treden op voor bewoners Risdamhuis

Voor heel veel mensen is de coronatijd een eenzame tijd. Susan: "Hoe mooi is het wanneer je dit kunt doorbreken met een klein optreden met kinderen van de Hoornse Balletschool? Nadat wij donderdag 7 mei hebben opgetreden in een binnentuin van een zorgcomplex, stonden wij woensdag 13 mei in de tuin van het Risdamhuis in Hoorn."

Herkenbaar

De kinderen van de balletschool dansten op verschillende liedjes. Veel van die liedjes waren ook herkenbaar voor de bewoners, zoals 'Poesje Mauw' of 'Er liggen bolletjes in de grond'. Susan: "Het was weer een groot succes en de mensen zijn dankbaar en blij. Maandag gaan we zelfs naar Oostwoud om weer een optreden te verzorgen. Er is echt behoefte aan, dat merken we wel."

Iets doen voor een ander

Susan gaat verder: "Ook voor de kinderen die meedansen is het ontzettend leuk. Ze zien hoe leuk het kan zijn om iets voor een ander te doen en hoeveel voldoening dat geeft! Het is ontzettend fijn om dit te kunnen doen in deze tijd, maar natuurlijk hopen we ook weer snel naar de zaal van de balletschool te mogen om daar weer samen te dansen!"


De Hoornse Balletschool, De Huesmolen 97-B in Hoorn. Telefoon: 06-41315490. Kijk voor meer informatie op www.hoornseballetschool.nl.