De spelers van de voorstelling 'Familie'.
De spelers van de voorstelling 'Familie'. (Foto: aangeleverd)

Voorstelling 'Familie' bij Kavel II

MIDDENBEEMSTER - Bij Kavel II in Middenbeemster voert de Toneelvereniging Middenbeemster, op verschillende data, de voorstelling 'Familie' op. Het stuk is geschreven door Maria Goos.

Met de beste bedoelingen huurt vader Jan een chalet in Zwitserland. Nog een laatste keer met de familie samen… De reden van het samenzijn is een zeer pijnlijke. Moeder Els is ongeneeslijk ziek en uitbehandeld. Met 'frisse' tegenzin reist een ieder af naar het chalet. De maatschappelijk zeer geslaagde zoon Nico met zijn praatzieke vrouw Sandra. De zweverige dochter Bibi met haar man Von, een mislukt schrijver wiens enige echte liefde alcohol blijkt te zijn. Wat een laatst, gezellig samenzijn had moeten worden, mondt uit in een achtbaan van emotionele confrontaties, verdraaide herinneringen, geheimen, pijnlijke ontboezemingen en… een grote verrassing. Met 'Familie' schrijft Goos een hard, soms tot op het bot confronterend toneelstuk doorspekt met gitzwarte humor. Wellicht niet voor iedereen herkenbaar maar zeer zeker voorstelbaar.

De vorm: Met dit stuk heeft Toneelvereniging Middenbeemster de traditionele toneel-opstelling, waar het publiek naar een uitgelicht podium met decor kijkt, losgelaten. Het spel vindt in het midden van de zaal plaats. Het publiek zit om het speelvlak heen. Deze manier van spelen brengt voor de acteurs een nieuwe uitdaging met zich mee. 'Kleiner' en 'echter' spelen met als bedoeling een intensere beleving. Zie het als camera-acteren met het publiek als camera.


De voorstelling is vrijdag 27 maart, vrijdag 3 april en zaterdag 4 april te zien om 20.00 uur en zondag 29 maart om 14.30 uur bij Kavel II, Volgerweg 42, Middenbeemster. Kaarten: reserveren@toneelmb.nl of via 0299-683008 (tussen 19.00 en 20.00 uur).