Kunstzin.
Kunstzin. (Archieffoto RM)

Bevrijdingsconcert '75 jaar Vrijheid'

DEN HELDER - In het kader van '75 jaar Vrijheid' heeft Kunstzin ook gemeend hierin niet te kunnen ontbreken. Den Helder en Julianadorp hebben in de oorlogsjaren veel te maken gehad met het oorlogsgeweld en daarom omarmt de vereniging dit speciale jaar.

De vereniging geeft zondagmiddag 10 mei dan ook een mooi bevrijdingsconcert. Speciaal voor dit concert is er een vijftienkoppig sterk projectkoor opgericht, dat onder de naam Freedomsingers Julianadorp een zeer positieve bijdrage zal leveren aan dit unieke concert. Het repertoire voor dit concert bestaat onder andere uit twee speciaal voor deze gelegenheid gecomponeerde werken die vierstemmig worden uitgevoerd, begeleid door het orkest van Kunstzin.

Verder staan nog twee werken op het repertoire die gezamenlijk met Kunstzin worden uitgevoerd en twee werken waarin het koor op de piano wordt begeleid door Lea Paliczova. Het projectkoor bestaat uit vijftien ervaren vocalisten uit Julianadorp die hun sporen in diverse koren hebben verdiend, verdeeld over vier sopranen, vier alten, drie tenoren en vier bassen.

Bekende nummers

Met bekende nummers als: De Radio Oranje-medley, The WO2 themes, Vera Lynn Forever en nog veel meer, nemen orkest en koor het publiek mee langs alle muziekgenres die met die periode te maken heeft.

Warm hart

De Stichting 4&5 mei Den Helder heeft dit project van Kunstzin ook een warm hart toegedragen en steunt het van harte. Kunstzin biedt dit dan ook graag aan, aan alle inwoners en hopen bezoekers massaal te mogen ontvangen. Met als concertlocatie, de Ontmoetingskerk op het Loopuytpark, is de uitvoering op Zondag 10 mei van 14.30 tot ongeveer 15.45 uur. De toegang is gratis.

Afbeelding