Helders kickboksgala verzet naar november dit jaar.
Helders kickboksgala verzet naar november dit jaar. (Foto: aangeleverd)

'Ik krijg ontzettend veel steun'

DEN HELDER - De elfde editie van het Oldschool Martial Arts Event in Sporthal Sportlaan die zaterdag 21 maart zou plaatsvinden - in verband met het coronavirus - afgelast. Organisator Mike Eykemans: "Geloof me dat ik er ziek van was toen ik het bericht hoorde. Er zit zoveel tijd en energie in de organisatie. Het huilen stond me nader dan het lachten."

'Gelukkig heb ik een trouwe groep van sponsors'

Uiteraard is de organisator van de befaamde kickboksgala's in Den Helder zich goed bewust van het feit dat het overmacht is en dat er niets anders opzit. Dat neemt echter niet weg dat de dreun hard is aangekomen. "Dan praten we niet eens over de financiƫle klap waarmee ik als promotor bleef zitten. Direct nadat ik het hoorde heb ik een mail verstuurd naar al mijn trouwe sponsors en om hulp gevraagd. Ook nu blijkt dat ik een trouwe groep van sponsors heb en dat de meesten me willen steunen om deze financiƫle klap op te vangen."

Hartverwarmende reacties

Enkele van de vele reacties van sponsors: 'Hey Mike, je staat er niet alleen voor! Ik hoef uiteraard mijn sponsorgeld niet terug, in tegendeel: ik maak mijn sponsorbedrag nog een keer naar je over. Komt goed, we hebben contact'. Of: 'Je mag mijn sponsorgeld gebruiken, plus 100 euro'.

Nieuwe datum

Mike: "Als organisator/promotor doet dit je wel goed. Het geeft me ook de energie en kracht om de draad weer op te pakken."

Om in de kickbokstermen te blijven incasseert Eykemans deze acht tellen en gaat door voor de derde ronde. Deze staat 21 november 2020 in sporthal Sportlaan 58 in Den Helder op de rol!"