Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Afscheidshuis de Vlindertuin

(Advertorial)

JULIANADORP - 'We beleven vervreemdende tijden. Het coronavirus verspreidt zich en de maatregelen raken ons allemaal. De maatregelen zijn ingrijpend. Het raakt de onderlinge contacten voor ons en er zijn veel mensen die zich in deze weken daardoor eenzamer of onzeker voelen of zullen gaan voelen'.

'Voor ons werk als uitvaartverzorgers gelden ook veel beperkende maatregelen. Wat er de komende tijd op ons af gaat komen weten we niet. Maar iedereen is vol goede moed en heeft vertrouwen in een goede afloop. Aan alle voorbereidingen en inzet zal het zeker niet liggen. Wij kwamen deze mooie, hoopgevende tekst tegen. Vertaald uit het Engels van Richard Hendrickx.

'Ja er is angst

Ja, er is isolatie

Ja, er is paniekaankoop

Ja, er is ziekte

Ja, er is zelfs dood.

Maar:

'Ze vertellen dat ze in Wuhan na zoveel jaren lawaai weer de vogels kunnen horen zingen. Dat de lucht na een paar weken rust niet langer dik met dampen is maar helder en blauw. Ze vertellen dat ze in de straten van Assisi mensen horen zingen voor elkaar en hun ramen openhouden zodat degenen die alleen zijn de geluiden van familie om hen heen kunnen horen. Ze vertellen dat in een hotel in het westen van Ierland gratis maaltijden biedt en bezorgt aan huis. Er gaan berichten rond van mensen die spontaan hulp aanbieden. Over de hele wereld vertragen en reflecteren mensen. Over de hele wereld kijken mensen op een nieuwe manier naar hun buren, en over de hele wereld worden mensen wakker met een nieuwe realiteit. Hoe groot we echt zijn. Op hoe weinig controle we echt hebben. Over wat er echt toe doet. Liefde en van elkaar houden. Adem vandaag. Luister achter de geluiden van paniek en hoor de vogels weer zingen. De lucht klaart op. De lente komt eraan.'

Het team van Uitvaartzorg Afscheidshuis de Vlindertuin.