Museum verkocht

OPMEER - Het Scheringa Museum in Opmeer heeft een nieuwe eigenaar. Klaver Makelaardij uit Nieuwe Niedorp, dat namens de vorige eigenaren de verkoop volbracht, maakte bekend dat het pand officieel is overgedragen aan de SVE Group. De vastgoedorganisatie is voornemens het complex te verbouwen en er een combinatie van wonen en zorg te realiseren.

SVE Group heeft veel ervaring in woonzorgontwikkeling. De exacte invulling staat echter nog niet vast. Hierover voert de nieuwe eigenaar momenteel gesprekken met de gemeente Opmeer. Wel staat vast dat het pand voor zijn nieuwe bestemming wordt aangepast en afgebouwd zodra de plannen rond zijn.

Bij direct omwonenden viel afgelopen week een brief op de mat, waarmee Klaver Makelaardij hen de primeur van het nieuws gaf. Hierin meldt Klaver Makelaardij blij te zijn voor hen dat er na al die jaren leven in het pand komt. Daarnaast stelt Klaver dat de trots voor het gebouw terug kan komen, mede omdat de voorgenomen exploitatie een verrijking zou zijn voor de regio.

Na de val van de DSB bank in 2009 stond het onafgebouwde pand leeg. Een planning van de nieuwe ontwikkelingen volgt zodra het plan van SVE Group concreter wordt. Klaver Makelaardij laat dit weten via www.klavermakelaardij.nl. Hier kunnen geïnteresseerden zich inschrijven op de speciale nieuwsbrief. Als verkoper van enkele wooneenheden blijft Klaver Makelaardij bij het project betrokken.

Het bouwwerk dat jarenlang de tongen losmaakte ondergaat voor haar nieuwe bestemming een metamorfose. Uit respect voor het gebouw heeft Klaver een videodocument van het pand laten maken, zodat de geschiedenis voor de toekomst vastligt.