Suzanna van Kimmenaede.
Suzanna van Kimmenaede. (FOTO: APA-SJEF PRINS)

'Ze noemen mij de vrolijke en gezellige zuster…'

DEN HELDER/SCHAGEN - De cliënten van Thuiszorgteam Wieringen krijgen lichtjes in hun ogen als ze zien dat verzorgende IG Suzanna van Kimmenaede (38) hen komt helpen met het naar bed gaan, het innemen van de medicijnen of het verzorgen van een wond. 'Suzanna is altijd zo vrolijk…'

Opleiding tot verzorgende IG

Suzanna ís zo enthousiast omdat ze zo veel plezier heeft in haar werk. Sinds augustus 2019 is zij, na het slagen voor de opleiding verzorgende IG aan het Horizoncollege, aan de slag bij Thuiszorgteam Wieringen bij Omring. Ze vertelt hoe dit zo gekomen is…Als huishoudelijk medewerkster bij een andere zorgorganisatie maakte Suzanna kennis met het werk in de zorg. Al snel merkte zij dat ze meer voor de mensen wilde betekenen en ook wel meer verantwoordelijkheid wilde nemen. Ze besloot zich om te scholen.

"Ik was al zelf met de helpende opleiding begonnen, maar wilde graag verder voor de functie van verzorgende IG. Ik kreeg vanuit twee zorgorganisaties de aanbieding om voor mij de opleiding te betalen. Bij Omring waren ze heel enthousiast en gaven zij mij zo'n welkom gevoel, dat de keuze snel gemaakt was", lacht Suzanna.

Wat ook hielp was dat Omring heel professioneel over kwam op Suzanna. "Ik zag direct dat het een heel brede organisatie is, waar ambitie wordt aangemoedigd. Dat strookte heel erg mijn gevoel. In september 2017 kwam ik in dienst en sinds augustus 2018 ben ik verzorgende IG bij Thuiszorgteam Wieringen."

Vrijheid en verantwoordelijkheid

En daar heeft Suzanna het heel erg naar haar zin. Ze bezoekt dagelijks verschillende cliënten thuis en hen helpt met medicijninname, wondverzorging, douchen of opstaan of naar bed gaan. "Vooral de vrijheid en tegelijk de verantwoordelijkheid die bij deze functie horen, maken het voor mij zo leuk en interessant", zegt zij. "Ik moet zelf beslissingen maken als ik bij een cliënt thuis ben en dat geeft mij een goed gevoel. Tegelijkertijd ben ik heel vrij in hoeveel tijd ik doorbreng met een meneer of mevrouw. Als iemand even meer aandacht nodig heeft, ben ik er voor diegene."

Kers op de taart

Doordat Suzanna zoveel plezier heeft in haar werk, komt ze bij iedereen met een lach binnen. "Bijna alle cliënten zeggen dat ik de vrolijke gezellige zuster ben. Dat doet mij natuurlijk wel goed. Ik vind het fijn dat zij blij zijn dat ik bij hen langs kom. Het contact en de band die je opbouwt met de mensen is de kers op de taart; dat maakt deze baan zo leuk." Voorlopig zit Suzanna dus nog goed in de functie die zij nu bekleedt. Maar ze sluit een andere baan binnen de organisatie niet uit. "Ik ben best ambitieus en wie weet waar ik nog terecht kom. Omring is een brede, grote en professionele organisatie waar veel mogelijk is. Plus; je ambitie wordt gewaardeerd. Dus voorlopig ga ik nergens heen", aldus de goedlachse Suzanna.