Afbeelding
Er wordt gezocht naar deze jongen: de Grutto. (Foto: archief Poelboerderij)

Op zoek naar de eerste grutto

WORMER - Op zondag 1 maart wordt er bij de Poelboerderij, Veerdijk 106, een zoektocht gestart naar de eerste grutto van het seizoen.

Hollandse en IJslandse grutto's en tureluurs keren na een energieverslindende tocht van duizenden kilometers uitgehongerd terug uit Spanje en Afrika en moeten eerst veel eten om op gewicht te komen alvorens verder te trekken of te gaan broeden. In maart is het dubbel druk in het veld met vogels. Andere wintergasten die we tijdens de vaartocht tegen kunnen komen zijn grote zilverreigers, buizerd, blauwe kiekendief, torenvalk, wulpen, watersnippen, goudplevieren, kieviten, futen, meeuwen- , eenden- en ganzensoorten.

Reserveren

De vaarexcursie door het Wormer- en Jisperveld is er een met gids. Aanvang 13.30 uur. Reserveren bij bezoekerscentrum De Poelboerderij via 075-6219100 of per e-mail bezoekerscentrum@poelboerderij.nl onder vermelding van naam, aantal personen en telefoonnummer.

Kosten mét consumptie na afloop €12, kinderen €3. Leden Natuurmonumenten, Vogelbescherming Nederland, Vogelbeschermingswacht Zaanstreek en Vrienden van bezoekerscentrum De Poelboerderij €10. Meer info: www.bezoekerscentrumpoelboerderij.nl

De afvaart is bij het Bezoekerscentrum Poelboerderij aan de Veerdijk 106 in Wormer.