Even een moment van stilte en bezinning...
Even een moment van stilte en bezinning... (Stockfoto)

Adempauze en stilte op weg naar Pasen

ZAANDAM - Op een dag van werken, of anderszins bezig zijn, even een moment voor jezelf nemen. Met rust, muziek en tijd om op adem te komen. Dat bieden de Adempauzediensten op weg naar Pasen.

Die diensten worden aangeboden door de Doopsgezinden, de Protestantse Gemeente Zaandam en MattheĆ¼s Zaanstreek. Aan de hand van verstillende teksten ontleend aan dominee Dietrich Bonhoeffer die in de oorlog omkwam. De diensten, die een half uurtje duren, zijn elke vrijdag om 12.30 uur in de Doopsgezinde Vermaning aan de Westzijde 80. Na afloop is er koffie en thee en kun je je meegebrachte lunch opeten.

Meer behoefte aan stilte? Bezoek dan de stille zaterdag op 11 april van 10 tot 16.30 uur in de Noorderkerk. Een dag, tussen Goede Vrijdag en Pasen in, van weldadige tijd die rust geeft en je innerlijk voedt in je persoonlijke leven aldus de organiserende kerken. Met begeleiding en, naar keuze, korte diensten, meditatief wandelen en creatief schilderen. Meer info en opgave voor deze dag bij activiteiten@doopsgezindzaanstreek.nl