Afbeelding
Gospelkoor Revival. (Foto: aangeleverd)

Gospelkoor Revival brengt The Young Messiah

KROMMENIE - Interkerkelijke gospelkoor Revival brengt op 2 april in de Zaanstreek de uitvoering van 'The Young Messiah' van Tom Parker. Het koor onder leiding van Chris de Kroon geeft de uitvoering van dit bijzondere muziekstuk in de Leliekerk, Lisdoddelaan 1.

Wegens het grote succes van de uitvoeringen in 2018 is Revival eind 2019 van start gegaan met de repetities voor het project The Young Messiah. Bij velen is de oorspronkelijke klassieke Messiah van Händel bekend. Messiah is Händels enige 'sacred' oratorium en het enige dat hij in een gewijd gebouw uitvoerde. Alle andere oratoria waren voor het theater. Deze Messiah heeft Tom Parker in 1979 bewerkt tot een eigentijdse versie en werd vele malen uitgevoerd met zijn Engelse muziekgroep The New London Chorale.

In 1986 is het Zaanse Interkerkelijk Gospelkoor Revival opgericht. Het eerste optreden was gelijk een groot succes. Vele succesvolle optredens volgden. Zo waren er uitvoeringen als The Road to Betlehem, Experiencing God, De Zaanse Passion en in 1996 The Young Messiah. Naast het bijna vijftig mensen sterkte koor wordt The Young Messiah uitgevoerd met een begeleidend combo bestaande uit tien muzikanten.

Voor meer informatie over locatie, kaartverkoop en de starttijden ga naar http://revivalweb.nl