Afbeelding
Bierbeleving begint door deze deur... (Foto: aangeleverd)

Brouwerij Hoop zet in op meer bierbeleving

ZAANDIJK - Toen Brouwerij Hoop, Lagedijk 71, in mei 2016 haar deuren in Zaandijk opende, was het eigenlijk meteen een hit. Zowel toeristen van over de hele wereld, maar ook uit eigen land en gasten uit nabijgelegen dorpen en steden, weten Brouwerij Hoop te vinden en komen hier graag voor écht craft bier.

"Als je in Nederland een biertje bestelt, kun je meestal kiezen uit een aantal soorten 'multinational pils'. In het buitenland krijg je juist vaak de vraag wat voor bier je dan wilt. Bij Brouwerij Hoop bieden we meer keuze dan alleen een 'standaard multinational biertje', aldus Paul Riteco, eigenaar van Brouwerij Hoop.

In Nederland kun je kiezen uit ruim 600 biermerken, maar er zijn weinig zaken zoals Brouwerij Hoop, waar echt alles op één plek samenkomt. Deze eenheid is misschien wat op de achtergrond geraakt, zoals Paul Riteco het omschrijft: "We werden meer een restaurant dat toevallig naast een brouwerij zit en waar we toevallig goed bier schenken. Maar we zijn toch echt Brouwerij Hoop en niet restaurant Hoop. Daarom zijn we dit jaar begonnen het bier en de beleving daar omheen meer te accentueren. Ons bier is immers wat ons onderscheid van de restaurants in de omgeving."

Bierbeleving

Meer bierbeleving voor Zaankanters: daar gaan ze voor bij Brouwerij Hoop. Er wordt een Bierclub opgericht, waarbij de winkel aan de Lagedijk ook als proefruimte en clubhuis van de Bierclub zal functioneren. Om de boodschap extra kracht bij te zetten, organiseert Brouwerij Hoop in maart diverse evenementen rondom bier. "We organiseren sowieso regelmatig terugkerende evenementen, maar deze maand pakken we echt uit. We beginnen op vrijdagmiddag 6 maart met een gezellige vrijdagmiddagborrel, waarbij je het eerste biertje van ons krijgt. Maar ook Saint Patrick's Day met Ierse muziek en Ierse bieren van onze zusterbrouwerij in Dublin en een avond met Ronald Giphart staan op het programma."

Zie voor programma de achterpagina van deze krant.

Afbeelding
Wat smaakt Bleke Nelis lekker! Proost!
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding