Afbeelding
(Foto: Gemeente Wormerland)

Even een boom opzetten

WORMER - Dat zal in de gemeente Wormerland steeds vaker gebeuren nu het afscheid van burgemeester Peter Tange met rasse schreden nadert. Er valt immers genoegen te bepraten als je zo lang eerste burger bent geweest. Of zoals hij het zelf omschrijft: 'Na twintig jaar is het een mooi moment voor een nieuw gezicht.'

TORENPARK

Ter gelegenheid van zijn afscheid als burgemeester van Wormerland kreeg Peter Tange j.l. dinsdag van 'zijn' college een lindeboom aangeboden. Hij moest wel zelf meehelpen om de boom te planten in het nieuwe Torenpark aan de Prins van Oranjestraat. Met het planten van de boom is gelijk een begin gemaakt om van dit grasveld iets moois te maken voor alle omwonenden.

EERVOL EN DANKBAAR

Nadat burgemeester Tange zijn ontslag aangeboden had aan de Commissaris van de Koning verklaarde hij dat het voor een groot voorrecht is geweest om 20 jaar burgemeester te zijn geweest. "Burgemeester zijn van onze gemeente is eervol en ik ben dankbaar dat ik deze functie mocht vervullen."

De gemeenteraad is nu halverwege de huidige bestuursperiode, waarbij de raad een goede start heeft gemaakt en de wethouders goed in hun portefeuille zitten.

AFSCHEID COLLEGE

In een Buitengewone Raadsvergadering zal donderdag 12 maart van 15.00-17.00 uur in de raadszaal onder voorzitterschap van R.P. Hendriks afscheid worden genomen van Peter Tange.

VRIJDAG DE DERTIENDE

Komende periode is er op diverse momenten gelegenheid om afscheid te nemen van de heer Tange. Wie dat persoonlijk wil doen afscheid van is harte welkom op vrijdag 13 maart in de Sporthal, Spatterstraat 21 in Wormer. De bijeenkomst start om 15.00 uur en zal eindigen rond 18.00 uur.

De verwachting is dat het bijzonder druk zal worden in de sporthal. In die 20 jaar 'heerschappij' hebben de inwoners van Wormerland hem immers leren kennen als een echte burgervader; benaderbaar en zeer betrokken.

OPVOLGER

De gemeenteraad van Wormerland droeg recentelijk Judith Michel-de Jong voor als nieuwe burgemeester. Judith Michel-de Jong was actief als manager en afdelingshoofd bij de strategische beleidsafdeling van de provincie Flevoland.
Judith Michel-de Jong (45) heeft politiek-bestuurlijke ervaring opgedaan in Hoorn. Zij was geruime tijd raadslid en fractievoorzitter van de PvdA in Hoorn, de gemeente waar zij tijdens de vorige raadsperiode ook wethouder en eerste locoburgemeester was.

BENOEMING

De vertrouwenscommissie van de gemeenteraad heeft de afgelopen periode de raadsvoordracht voorbereid op basis van de profielschets die de gemeenteraad op 16 oktober 2019 heeft vastgesteld. De gemeenteraad herkende in Michel-de Jong de verbinder en burgermoeder waar in de profielschets om werd gevraagd. Op 14 april 2020 staat de raadsvergadering gepland waarin mevrouw Michel-de Jong officieel zal worden geïnstalleerd.