Afbeelding
(Foto: Jaap Klaver)

KSK'80 veertig jaar in beeld

De KSK (Krommenieƫr Schilderskring) is dit jaar op de kop af 40 jaar oud. Met bijna honderd leden die schilderen, tekenen en keramiek maken, is het de grootste vereniging van zijn soort in Zaanstad.

Sinds de oprichting zijn vele honderden kunstuitingen tot stand gekomen en de meest recente daarvan zijn op meerdere plaatsen in Zaanstad te bewonderen. Het blijft dus niet alleen bij de Voorjaarsexpositie die ieder jaar in Huize Barkeloo te zien valt (18 en 19 april a.s.), maar werken van de KSK zijn overal in de regio present.

Uiteraard valt in het atelier zelf (Vlusch 8, Krommenie) heel wat werk te zien. Maar ook op plekken waar inwoners van Zaanstad regelmatig komen zijn kleine exposities ingericht. Bijvoorbeeld in wachtkamers van artsen en fysiotherapeuten binnen de gemeente. Ook tijdens de Krommeniese Braderie is de KSK bij Boekhandel Stumpel present.

Aan het eind van ieder jaar is in de Bieb van Krommenie werk uitgestald en wie wel eens in Kerkgebouw De Ontmoeting in Zaandijk komt moet ook daar werk van de KSK hebben aangetroffen.

Datzelfde geldt voor de buurthuizen A3 in Assendelft, De Vuister in Koog a/d Zaan en De Pelikaan in Krommenie. Hier zijn regelmatig mini-exposities te zien die om de drie maanden worden 'ververst'.

Al die activiteiten zijn te volgen via de eigen site www.KSK80.nl