Af en toe wat in een spaarpot stoppen voor uw kind of juist in een keer een groot bedrag schenken? Informeer bij een belastingadviseur wat de voordelen zijn.
Af en toe wat in een spaarpot stoppen voor uw kind of juist in een keer een groot bedrag schenken? Informeer bij een belastingadviseur wat de voordelen zijn. (Foto: Pexels)

Belastingvrij schenken aan kinderen

REGIO - Denkt u erover uw eigen kinderen een geldbedrag te schenken? In 2020 kan dat in elk geval € 5.515 belastingvrij. Dit is de vrijstelling voor schenkingen van ouders aan hun kind. U mag hier elk jaar opnieuw gebruik van maken. Dat is mogelijk interessanter dan elke maand iets in de spaarpot te stoppen.

Let er wel op dat de Belastingdienst de ouders als 1 schenker zien. Dit geldt ook als u bent gescheiden. Als uw kind een partner heeft en u ze los van elkaar een bedrag geeft, telt dit ook als 1 schenking. Het kind betaalt schenkbelasting als alles bij elkaar opgeteld hoger is dan de vrijstelling. U mag uw kind 1 keer in zijn of haar leven meer belastingvrij schenken. Hoeveel meer?

Maak er elk jaar opnieuw gebruik van

Dat hangt af van wat uw kind met het geld gaat doen. Denkt u erover om te schenken aan uw kinderen? Bespreek het eens een met een belastingspecialist. In deze bijlage vindt u betrouwbare adressen.