Het museum is weer toegankelijk.
Het museum is weer toegankelijk. (Foto: Aangeleverd)

Museum In ’t Houten Huis open

REGIO – Vanaf tweede pinksterdag is Museum In ’t Houten Huis in De Rijp weer open. Voorlopig van donderdag tot en met zondag. De openstelling is ingericht op de anderhalve-metersamenleving. Wel is het nodig te reserveren via reserveren@houtenhuis.nl

Diverse tijdslots maken het mogelijk een bezoek in te plannen. Elke aanvraag wordt zo spoedig mogelijk bevestigd. Wie op de bonnefooi komt, loopt het risico dat het bezoek – op dat moment – niet mogelijk is.

Met pin betalen

Om de contactmomenten van de vrijwilligers met bezoekers te beperken is een aantal maatregelen getroffen. De bezoeker kan alleen met pin betalen en zal ook zelf de museumkaart scannen. Vervolgens wordt uitgelegd welke routing het beste te volgen is.

In het museum volgt de bezoekers de hightlighttour. Zeker is het ook mogelijk de tijdelijke tentoonstellingen te bekijken. Dat is op dit moment 'Beklemmend en Bevrijdend', de tentoonstelling over oorlog en bevrijding.

Ook is de kleine tentoonstelling 'Is de Rijp gered?' te bezoeken, rondom de uitgave van het boek 'Gebouwd in de Rijp 2'.

Minitentoonstellingen

Van de leerlingen van groep 8 van basisschool De Balein worden hun minitentoonstellingen in een box voor het raam opgesteld. Deze zijn te bewonderen vanaf het terras. De hygiëne is goed geregeld.