De museummolen
De museummolen (Foto: Aangeleverd)

Museummolen dagelijks geopend

SCHERMERHORN - Wie een uniek staaltje watermanagement uit de Gouden Eeuw wil beleven, kan vanaf woensdag 3 juni tussen 11 en 16 uur weer terecht in de Museummolen aan de Noordervaart.

Bezoekers zien hoe de molen werkt, hoe de molenaar vroeger woonde en ze krijgen informatie over de geschiedenis van de droogmakerij de Schermer. Mensen die de molen willen bezoeken dienen van tevoren te reserveren.

Dat kan bij voorkeur per mail via info@museummolen.nl.Er worden per half uur tijdslots toegewezen. Men kan, voor zover beschikbaar, een voorkeur voor een tijdstip aangeven.

Film en souvenirs

Bezoekers blijven een uur op het molencomplex. In de bezoekersruimte wordt de film vertoond en kan men kan souvenirs kopen. Gedurende een half uur kunnen bezoekers een kijkje nemen in de molen zelf en op het molenerf.

In verband met de coronavoorschriften zijn een paar ruimtes afgesloten omdat het daar niet mogelijk is anderhalve meter afstand te houden.

Tien personen

Er mogen maximaal tien personen per tijdslot naar binnen. Bij aankomst moeten de bezoekers op straat in de aangegeven vakken wachten. De poort op de brug is gesloten. Per afgesproken tijdslot maakt een medewerker de poort open en laat de geplande bezoekers naar binnen.

Voor meer informatie zie website www.museummolen.nl.