Liesbeth Molenaar is voorzitter van de tennisvereniging.
Liesbeth Molenaar is voorzitter van de tennisvereniging. (Foto: Rodi Media/MvS)

Coronaproof tennissen bij LTC Beem-Star

MIDDENBEEMSTER - De jeugd mocht eerst en twee weken daarna volgden de volwassenen. Er mag weer worden getennist op de vier banen van LTC Beem-Star. Ook dubbelspel is toegestaan. "Zelf ben ik met een brede grijns ook weer begonnen." vertelt voorzitter Liesbeth Molenaar.

door Marcel van Stigt

Liesbeth Molenaar: "Nieuwe leden zijn welkom"

Het coronavirus greep wild om zich heen en alle sportcomplexen moesten hermetisch op slot, LTC Beem-Star kon er niet omheen, maar het besluit van hogerhand zal hebben aangevoeld als een verdwaalde tennisbal die onverhoeds op je achterhoofd knalt. Want hoezo contactsport? Hoezo anderhalve meter? Tennissers staan toch standaard ver van elkaar de ballen heen weer te slaan?

"Het was heel lastig en we vonden het hartstikke jammer," stelt voorzitter Liesbeth Molenaar. "Geen tennis, de kantine dicht, de voorjaarscompetitie kon niet doorgaan en dat geldt ook voor het open toernooi dat we in juni zouden houden, Financieel konden we het gelukkig opvangen. Onze leden hadden hun contributie in januari al betaald en niemand heeft geld teruggevraagd. De loyaliteit is hier groot."

Begin mei waren de jeugdleden weer welkom en de weg is nu ook weer vrij voor volwassenen. Dubbelen mag ook weer. Maar wel even van te voren via de app aanmelden. Liesbeth: "De kantine blijft nog dicht, maar we zijn superblij. De tennisbond heeft richtlijnen aangegeven en zelf hebben we met Spurd afgestemd hoe we hier coronaproof kunnen tennissen. Verder is het afwachten."

Opvallend veel jeugdspelers

De situatie is nog niet ideaal, maar de gezellige sfeer keert weer terug. LTC Beem-Star is een kleine, laagdrempelige club waar iedereen op zijn of jaar eigen niveau lekker kan tennissen. Onder de leden zitten opvallend veel jeugdspelers. Dat is mede te danken aan de samenwerking met tennisschool De Kloek. Om het voor de jeugd leuk te maken en te houden vinden regelmatig aansprekende activiteiten plaats.

Een voordeel van Beem-Ster is dat er dankzij de all weather banen het hele jaar door kan worden getennist. Niet zelden komen hartje winter leden met muts op en handschoenen aan naar het complex om in de frisse lucht lekker een balletje te slaan.

Nieuwe leden zijn altijd welkom. Kijk daarvoor op website www.ltcbeemstar.nl