Regilio van den Ent speelt een thuiswedstrijd in Den Helder.
Regilio van den Ent speelt een thuiswedstrijd in Den Helder. (Foto: aangeleverd)

'Het kickboksgala staat als een huis!'

DEN HELDER - "We zijn weer terug hoor!", valt Mike Eykemans enthousiast met de deur in huis. De organisator van de befaamde kickboksgala's in Den Helder zet momenteel de laatste puntjes op de i om de elfde editie van het Oldschool Martial Arts Event in Sporthal Sportlaan op zaterdag 21 maart de entourage te geven die men van dit gala gewend is. "Wegens privé-omstandigheden zijn we er een jaartje tussenuit geweest, maar ik kan je nu al vertellen dat het kickboksgala staat zoals nooit tevoren."

Unieke en enige vechtsportgala in de Noordkop

Een avond sportief vermaak met kickbokspartijen op hoog niveau in een mooie ambiance. Dat was wat Eykemans elf jaar geleden voor ogen had en zijn droom is meer dan uitgekomen. Zijn enthousiasme kent dan ook geen grenzen als hij het over 'zijn' kickboksgala heeft. "In ons segment leveren wij een groots opgezet gala, wat betaalbaar is voor het publiek én zo is georganiseerd dat vechters uit de rest van Nederland ook graag hun opwachting maken in Den Helder. Daarbij bespaar ik zeker niet op de entourage of de voorzieningen voor de kickboksers. We trekken nu ook weer alles uit de kast want het gala staat! Ja, en dan de sfeer hè. Die is als altijd ongekend goed, want waar vind je nou toeschouwers die net zo hard juichen voor hun favoriet, als voor de tegenpartij?", grijnst Mike.

Goede naam

Niet voor niets heeft het evenement in de loop der jaren een uitstekende naam en reputatie opgebouwd binnen de Nederlandse kickbokswereld. Tussen zijn drukke werkzaamheden in de offshore door organiseert Eykemans dit jaarlijkse spektakel samen met vele vrijwilligers. "En de trouwe sponsors niet te vergeten natuurlijk. Zonder hen is dit alles niet mogelijk", zegt Mike. "Het wordt weer een topper van een avond, want we hebben een mooi deelnemersveld met maar liefst veertien sporters uit Den Helder. De jeugd staat eveneens te trappelen en dat geldt ook voor de drie A-klasse partijen (hoogste klasse in kickbokswereld, red.) waarin zes toppers het tegen elkaar opnemen.

Lees verder pagina 8.


Regilio van den Ent met een jeugdig talent.