Afbeelding
(Archieffoto RM)

Grondtestdagen bij Tuincentrum Den Helder

DEN HELDER – "Het wordt een stuk makkelijker om mooie planten te laten groeien en je gazon te onderhouden als je weet wat jouw tuingrond nodig heeft", zegt Andrea Kwast van Tuincentrum Den Helder. In de week van 16 tot en met 22 maart heeft het tuincentrum de DCM grondtestdagen.

"Tijdens de grondtestdagen kijken we of iemands tuin een gezonde en vruchtbare bodem heeft waar planten graag op groeien of dat er ruimte is voor verbetering", legt Andrea uit. "De grondtest wordt gedaan in ons tuincentrum aan de hand van een monster of grondstaal die mensen hebben meegenomen. Een grondstaal neem je door op drie plaatsen in de tuin wat grond te pakken. De wortels van planten en bloemen groeien wat dieper in de grond en niet aan de oppervlakte, daarom is het verstandig om het monster wat dieper uit de grond te pakken. In de borders kun je het beste tien centimeter diep een staal pakken en in het gazon tussen de vijf en acht centimeter diep. Als je op de verschillende plaatsen grond hebt weggepakt, dan kun je deze grond bij elkaar doen. Het is belangrijk dat je de grond goed door elkaar hutselt. Stop het grondmonster in een (jam)potje of in een zakje en kom zaterdag 21 of zondag 22 maart naar ons tuincentrum."

Geld retour

Voor de test wordt vijf euro in rekening gebracht. Als de grond niet genoeg voeding voor de planten blijkt te hebben kan dat aangevuld worden met bijvoorbeeld organische meststoffen van DCM. Bij aankoop van 15 euro aan DCM-producten krijgt men de kosten van de test retour.

Meer informatie

Tuincentrum Den Helder is zaterdag geopend van 9.30 tot 17.00 uur en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.tuincentrumdenhelder.nl