BEVERWIJK 27-05-2020: Medisch Kliniek Velsen in Velsen-Noord voor plaatsing bij een advertorial
BEVERWIJK 27-05-2020: Medisch Kliniek Velsen in Velsen-Noord voor plaatsing bij een advertorial (Foto:Vincent de Vries)

'Alles draait om de patiënt'

VELSEN-NOORD - De twee directeuren Robert Kanhai en Cees-Jan Oostwouder hebben jaren als medisch specialisten gewerkt in de Noordwest Ziekenhuis Groep. Oostwouder als anesthesioloog-pijnspecialist en Kanhai als plastisch en reconstructief chirurg. Sinds januari van dit jaar hebben ze hun ‘eigen ziekenhuis’: Medische Kliniek Velsen, dat gevestigd is aan de Leeghwaterweg 1B in Velsen-Noord.

''We hebben bewust de stap gemaakt om zelf een eigen kliniek te beginnen”, laat Oostwouder weten. “Jaren hebben we zelf kunnen meemaken hoe het in een reguliere ziekenhuis aan toe ging. Er kwam steeds meer afstand met de patiënt. De korte lijnen ontbraken.” Kanhai: “Dat willen we niet meer. Wij willen de patiënt niet alleen beter maken maar die moet ook centraal staan. Alles moet weer draaien om de patiënt. Daarom zijn wij begonnen met Medische Kliniek Velsen.“ Oostwouder: “Medische Kliniek Velsen is niet groot, het is compact, waar snel gehandeld wordt en waar de zorgkwaliteit hoog is. Er wordt gewerkt met een vaste groep specialisten en de patiënt heeft direct en persoonlijk contact met de specialist.”
Oostwouder laat weten dat het dan al begint bij de inrichting van deze medische kliniek. “Ziekenhuizen worden veelal ontworpen door architecten, door mensen dus zonder medische achtergrond. Wij van Medische Kliniek Velsen denken daar anders over. Wij willen betrokken zijn bij de inrichting. De kamers waar patiënten komen te liggen, zijn bij ons niet monotoon zoals in een ziekenhuis. Het is huiselijk, familiar en het heeft sfeer.”
Medische Kliniek Velsen is specialist op het gebied van algemene chirurgie, orthopedie, plastische chirurgie, neurochirurgie en urologie. Kanhai: “Voor nek- en rughernia, plasproblemen, plastische chirurgie, liesklachten ben je bij ons aan het juiste adres. Er komen nog meer disciplines bij zoals gynaecologie en radiologie met daarbij de nieuwste MRI van Philips. We beschikken momenteel over vier operatiekamers en zeventien verpleegbedden waar patiënten na hun operatie kunnen overnachten.”
Kanhai vervolgt: “Wij zijn servicegericht en kennen geen lange wachttijden. Wat ook prettig is dat de zorg aan de patiënt uit de basisverzekering wordt vergoed. Wat ons onderscheid van prive-klinieken is dat wij onze complicaties zelf oplossen en dus 24/7 open zijn.”
Oostwouder en Kanhai mogen dan wel de directie van Medische Kliniek Velsen vormen, achter een bureau zul je het tweetal niet snel terugvinden. Nee, eerder aan de operatietafel of in de patiëntenkamer. “We zijn artsen, dus daar gaan wij ook volledig voor. Wij vinden het belangrijk om onder ons personeel te zijn en er tussen te staan. Samen het medisch werk te doen. Daar zijn wij ook voor opgeleid”, glimlacht het duo.

Medische Kliniek Velsen, Leeghwaterweg 1B, Velsen-Noord. Tel: 085-0600855, www.mkvelsen.nl.