Rabobank steunt vereniging Orion

BOVENKARSPEL - De coronacrisis raakt onze samenleving en ook verenigingen. De Rabobank regio West-Friesland heft het initiatief genomen om via het Rabobank Coöperatief Fonds verenigingen in deze hectische en bijzondere tijd hulp te bieden. Ook vereniging Orion, gevestigd als Volkssterrenwacht Orion in Bovenkarspel, heeft een aanvraag gedaan.

Orion is vanaf 11 maart gesloten. Hierdoor konden vele leerlingen van scholen en groepen, die al geboekt hadden bij Orion, niet meer langs komen. Hierdoor mist vereniging Orion een behoorlijk bedrag aan inkomsten. Groot was de vreugde tijdens de uitreiking van de cheque woensdag 27 mei bij de Rabobank in Zwaagdijk met een geweldige financiële ondersteuning! Orion is hier super blij mee. Ook waren er bloemen met een kaartje met de tekst: veel sterkte in deze bizarre tijden.

Bij Orion wordt hard gewerkt om de sterrenwacht na 1 september weer open te stellen voor publiek volgens de voorgeschreven regels. Gezien de beperkingen kunnen een beperkt aantal bezoekers ontvangen worden tijdens de diverse activiteiten en rondleidingen. Bezoekers moeten sowieso van tevoren reserveren.

Orion heeft tijdens de periode dat de sterrenwacht gesloten was, volop ingezet om online activiteiten te bedenken om zo het publiek betrokken te houden. Op www.volkssterrenwachtorion.nl staan deze vermeld. Zo kan je thuis zelf een zonnewijzer maken, maar ook een eigen ruimtespel. Via het YouTube-kanaal van Orion zijn allerlei leuke filmpjes over de sterrenkunde te zien en veel info over wat er ’s avonds aan de sterrenhemel te zien is. Kijk voor het laatste nieuws over Orion ook op bovengenoemde website.