SmartDry rekent blijvend af met een vochtig binnenklimaat.
SmartDry rekent blijvend af met een vochtig binnenklimaat. (Foto: Andrey Popov)

SmartDry lost vochtproblemen op

REGIO - Aan een aangenaam thuisgevoel kunnen vochtproblemen in meer of mindere mate afbreuk doen. Beslagen ramen en muffe luchtjes vindt niemand prettig. Een vochtige ruimte is minder efficiënt warm te stoken. Bovendien is teveel vocht schadelijk voor het huis. Schimmel, kringen, afbladderende coatings en houtrot tasten bijvoorbeeld muren en kozijnen aan. Nog kwalijker zijn de mogelijke gezondheidsklachten. Het innovatieve DryBrick-systeem van leverancier SmartDry rekent blijvend af met een vochtig binnenklimaat.

Ruim 1,5 miljoen woningen in Nederland hebben een hardnekkig vochtprobleem. Een mogelijke oorzaak van teveel vocht in huis is een gebrekkige ventilatie. Klachten als hoofdpijn, veel niezen, benauwdheid en geïrriteerde ogen kunnen hierbij optreden. Meer ventilatie is niet altijd mogelijk of wenselijk.

Drybrick is een beproefd systeem dat sinds 1979 ruim 40.000 keer is geïnstalleerd. Het gaat om elementen ter grootte van een baksteen die om de dertig centimeter in de buitengevel worden geïnstalleerd. Een natuurlijke luchtstroom trekt door de DryBricks en voert vochtige lucht af.

Onderhoudsvrij

De installatie van DryBricks vindt volledig buiten plaats. Een vakkundig installateur brengt de elementen in gemiddeld één werkdag in de buitengevel aan. DryBricks vereisen geen onderhoud en gaan levenslang mee. Sonja: "Wij hadden last van vochtige muren en als gevolg daarvan zwarte schimmel in enkele ruimtes van ons appartement. SmartDry heeft ervoor gezorgd dat de muren weer droog en schoon zijn. Een stuk gezonder en frisser!"

Neem contact op met SmartDry voor een gratis vochtmeting of advies van de vochtexpert. Meer informatie: www.smartdry.nl of 030-3100473.