Afbeelding
(Archieffoto RM)

'Leefbaarheid en ontwikkeling van Den Helder in stand houden'

DEN HELDER - Veel inwoners, instellingen, verenigingen en bedrijven in Den Helder zijn zwaar geraakt door de negatieve gevolgen van de corona-uitbraak. De gemeente is zich bewust van de acute nood waar veel organisaties in zitten. En vindt het belangrijk om hen te ondersteunen in aanvulling op de maatregelen vanuit het Rijk en provincie.

Gemeente roept steunfonds in het leven

De gemeenteraad op 11 mei besloten om € 2 miljoen beschikbaar te stellen om een deel van de negatieve effecten voor bedrijven en instellingen op te vangen. Het college van burgemeester en wethouders zet dit geld in om de ergste nood aan te kunnen pakken. Zodat de leefbaarheid en de ontwikkeling van de stad zoveel mogelijk in stand blijven.

Verdeling steunfonds

Het college heeft als richtlijn de volgende verdeling van het beschikbare budget van € 2 miljoen: € 800.000 voor cultuur, € 500.000 voor onderwijs, sport en welzijn, € 500.000 voor detailhandel en horeca en € 200.000 reserve/overig. De exacte verdeling zal onder meer afhangen van de (aanvullende) landelijke en provinciale regelingen die eventueel nog volgen.

De gemeente heeft een eerste pakket regelingen ingesteld om organisaties te ondersteunen tijdens de coronacrisis.

Lees verder pagina 9.