Een laatste glimp van de Halve Maen.
Een laatste glimp van de Halve Maen. (Foto: Ineke Hageman)

Dag Halve Maen!

HOORN - In zeventiende-eeuwse stijl nam museumschip de Halve Maen zaterdag 21 maart na vijf jaar afscheid van de Hoornse haven. Mensen werden opgeroepen om niet op de wal te komen kijken in verband met het coronavirus, maar het afscheid live mee te beleven via een livestream op de Facebookpagina van het Westfries Museum.

De definitieve nieuwe thuishaven van de Halve Maen is op dit moment nog niet bekend. Het komende half jaar doet het schip verschillende Nederlandse havens aan, waaronder Delfshaven. Ook doet de Halve Maen mee aan de manifestatie SAIL 2020.

Om de herinnering aan vijf jaar Halve Maen in Hoorn levend te houden, wordt op de website van het Westfries Museum een speciale pagina ingericht met foto's, films en herinneringen van vrijwilligers en bezoekers. Momenteel worden ook voorbereidingen getroffen voor een passende afsluiting van vijf jaar Halve Maen in Hoorn, voor de vele vrijwilligers, de aandeelhouders, commissieleden en bewindhebbers.

Vragen? Neem tot en met 31 maart 2020 contact op met de projectcoƶrdinator Annemarie Pothaar via annemarie@halvemaenhoorn.nl of 06-22690540 of a.pothaar@wfm.nl na 1 april. Voor vragen over het schip vanaf 1 april 2020 kunnen belangstellenden bij Annemarie de contactgegevens opvragen van de eigenaar van de Halve Maen: Het New Netherland Museum en de nieuwe projectorganisatie. Vanaf eind maart is ook de nieuwe website in de lucht: www.halvemaen.nl.