Wiljan Hoornsman.
Wiljan Hoornsman. (Foto: aangeleverd)

Den Helder door de lens van Wiljan Hoornsman

DEN HELDER - "Ik heb fotograferen altijd leuk gevonden om te doen. Maar ik deed er verder niets mee. Ruim een jaar geleden ben ik enthousiast gemaakt door een schoonzus en één van mijn dochters die ook veel aan fotografie doen. Toen ik daarna ook nog een hele goede camera kon overnemen van een collega van mij was het hek van de dam. Ik begon het leuk te vinden om mijn foto’s met anderen te delen."

'Ik vind het leuk om mijn foto's met anderen te delen'

Vanaf deze week deelt amateurfotograaf Wiljan Hoornsman (1958) zijn passie ook in Den Helder op Zondag. Wekelijks neemt hij de lezers mee op avontuur door 'zijn' stad.

Wie ís Wiljan? "Ik ben een echte Jutter", zegt hij. "Ik ben opgegroeid in de Visbuurt en heb de stad nooit verlaten. Al 32 jaar woon ik in De Schooten samen met mijn vrouw. Onze twee dochters zijn volwassen en sinds een paar jaar het huis uit." In het dagelijks leven werkt Wiljan bij de Gemeente Den Helder. "Ik ben daar 36 jaar geleden in dienst getreden. Eerst bijna 20 jaar bij de afdeling Financiën. Daarna vijftien jaar bij de afdeling Sociaal Domein als financial controller en nu weer een jaar bij Financiën."

Wanneer Wiljan niet aan het werk is, trekt hij er graag op uit in de natuur. Eén van zijn passies daarbij is het fotograferen van vogels. "Als ik hoor of lees dat er vogels gezien zijn, die ik nog niet gefotografeerd heb zal ik proberen die ook te vinden. En als ik op pad ben met mijn camera is het altijd een verrassing wat je tegenkomt."

Lees verder pagina 11.