Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Haal de zomer in huis met bloemen

Bloemen maken je blij! Zomerbloemen doen er nog een schepje bovenop: ze geven een extra fijn gevoel omdat ze je in huis het seizoen laten ervaren. Wist je dat ze elk interieur kunnen stylen?

Zomerbloemen maken elke inrichting mooier en fijner. Of je huis nu een stoer, rustgevend of nonchalant karakter heeft, ze hebben het in zich om dit gevoel te versterken. Maar wat zijn zomerbloemen nu precies? Het zijn bloemen die op hun mooist stralen in de zomermaanden. Denk bijvoorbeeld aan dahlia´s en gladiolen. Een aantal soorten, zoals lelies en calla’s zijn zo gewild dat ze in kassen worden geteeld. Door het nabootsen van een warm klimaat, zijn ze niet alleen in de zomermaanden, maar het hele jaar door te verkrijgen.

Straalt jouw interieur vooral rust uit? Dan versterken zomerbloemen in lichte, tere pasteltinten deze serene uitstraling. Alsof jouw woonkamer de indrukken van buiten absorbeert en verzacht; waardoor de prikkels nihil zijn. Bloemen met ronde vormen zoals lelies, dahlia’s en calla’s stralen de gewenste kalmte uit. Het heeft iets ceremonieels. Gebruik matte of transparante vazen of vazen met kleine ruitjes, streepjes en/of stipjes.