Het vrouwenteam 1 van ADO'20 zal volgend seizoen een niveau hoger spelen.
Het vrouwenteam 1 van ADO'20 zal volgend seizoen een niveau hoger spelen. (Foto: Aangeleverd)

Vrouwen ADO’20 naar Tweede Klasse

HEEMSKERK - Het team ADO’20 VR1 heeft van de KNVB bericht ontvangen dat het komend seizoen mag uitkomen in de Tweede Klasse. Dat betekent dat het team promotie maakt zonder dat het de competitie uit heeft kunnen spelen.

Het team kwam het afgelopen seizoen nog uit in de Derde Klasse. Daarin stond het stijf bovenaan met slechts één gelijkspel en verder alleen maar overwinningen. Het was voor iedereen duidelijk dat dit team de derde klasse was ontgroeid. Het team zou mogelijk in april al kampioen kunnen worden en daarmee promoveren naar de Tweede Klasse. Maar zoals we allemaal inmiddels weten, zo ver kwam het niet. Op zondag 8 maart speelde het team haar laatste wedstrijd tegen Zaandijk VR1, welke met 7-2 werd gewonnen, en daarna werd het stil in verband met de stopzetting van alle competities door de KNVB vanwege de coronacrisis.

Gelet op de prestaties, de stand en de ontwikkelingen binnen de club heeft ADO’20 een verzoek bij de KNVB ingediend om toch te mogen promoveren. De KNVB heeft vervolgens diverse uitgangspunten gehanteerd bij het beoordelen van de binnengekomen verzoeken, zoals fictieve ranglijsten.

Bij ADO’20 hadden zich inmiddels ook speelsters aangemeld die afkomstig waren van De Kennemers VR1, welk team al uitkwam in de Tweede Klasse. Met deze impuls had ADO’20 een extra reden om in de Tweede Klasse uit te gaan komen.

Na enkele weken in spanning te hebben gezeten kwam op maandag 8 juni jl. het verlossende woord van de voetbalbond. Voorzitter Jos Beerse van ADO’20 ontving het bevrijdende telefoontje dat later per e-mail werd bevestigd. Het nieuws verspreidde zich vervolgens snel binnen de club.

De speelsters en de leiders/trainers John en Youri reageerden opgelucht en opgetogen. Aan hen de opdracht en de uitdaging om in de Tweede Klasse te laten zien dat de KNVB een goede keuze heeft gemaakt.