Logo van de Telstar Vrouwen.
Logo van de Telstar Vrouwen. (Foto: Aangeleverd)

Jong Telstar Vrouwen in de startblokken

IJMOND - Eind mei is bekend geworden dat Telstar Vrouwen met een team gaat deelnemen aan de beloften competitie van de KNVB. Deze competitie is het voorportaal voor de Eredivisie Vrouwen, een gekoesterde wens van Telstar en de initiatiefnemer, de stichting Vrouwen Voetbal Kennemerland.

Staf en team zijn nu bekend. De staf van de Telstar Vrouwen begint vorm te krijgen. De naam van de trainer was al bekend: Met Hans de Winter is een ervaren trainer in huis gehaald. De uit Beverwijk afkomstige De Winter is trainer van de Telstar Vrouwen Academie, een voortzetting onder een nieuwe naam van zijn Haarlemse Meiden Voetbalschool. Marelle Worm wordt assistent-trainer. Deze veelbelovende coach gaat dit combineren met haar functie als hoofdcoach van de Vrouwen bij DSS in Haarlem die komend seizoen in de Topklasse spelen. Bob Beentjes versterkt de Jong Telstar Vrouwen als keeperstrainer. Hij heeft al vele jonge keepsters succesvol op weg geholpen naar de top.

Vanuit Kenamju gaan Kirsten Hillebrand en Fenna Uittenbogaard samen de fysiotherapie verzorgen. Lisa Holtslag is als de voedingsdeskundige verbonden aan het team. Femke Lobach gaat zich als mental coach richten op de mentale weerbaarheid van het team. Telstar Vrouwen is nog op zoek naar een grensrechter en een teammanager.