Boeken kunnen binnenkort terug en er kan volop geleend worden

REGIO - Bibliotheken in het hele land mochten 11 mei hun deuren weer openen met beperkte dienstverlening en onder strikte voorwaarden. De Westfriese Bibliotheken verwachten begin juni gefaseerd open te gaan. Zij delen hun huisvesting vaak met externe partijen die eigen aanloop hebben en de kleinschaligheid van veel vestigingen vraagt om extra voorzorgsmaatregelen. Bovendien zijn per vestiging meer medewerkers en vrijwilligers nodig om de anderhalvemeterbibliotheek te handhaven.

Dat alles samen vraagt om creatieve oplossingen.

Om de dienstverlening op peil te houden blijven de BezorgBieb en online dienstverlening voorlopig doorgaan. Via de www.westfriesebibliotheken.nl/bezorgbieb, Facebook en nieuwsbrieven houden de Westfriese Bibliotheken hun leden, bezoekers en andere geïnteresseerden op de hoogte van de ontwikkelingen en aanpassingen in de dienstverlening.

Volgens de landelijke richtlijnen begint de bibliothekengroep met alleen de uitleenfunctie en mag er een beperkt aantal bezoekers tegelijk naar binnen. Groepsbijeenkomsten, de leestafel en koffievoorziening zijn vooralsnog niet van toepassing.