Afbeelding
Internationaal toptrio bij Jazz Inverdan. (Foto: Krijn van Noordwijk)

Internationaal toptrio bij Jazz Inverdan

ZAANDAM - 'Beyond category' is zo'n mooie Engelse uitdrukking voor alle kunst die niet in een hokje te stoppen is. Dat geldt zeker voor het internationale toptrio van cellist Ernst Reijseger, pianist Harmen Fraanje en zanger Mola Sylla.

Uniek concert De Vermaning Zaandam

Jazz, geïmproviseerde muziek, klassiek, Afrikaanse roots, het is allemaal in de unieke mix gegaan voor dit uitzonderlijke ensemble. Het trio geeft zondag 2 februari een concert in De Vermaning, Westzijde 80 in Zaandam.

Virtuoos

Reijseger, die het drietal bij elkaar haalde, is een ongeëvenaarde virtuoos, die net zo lief zijn instrument op schoot neemt en het betokkelt als een (bas)gitaar. Hij brengt een jarenlange improvisatie-ervaring mee in groepen als het ICP Orchestra en Trio Clusone. De beroemde Duitse filmmaker Werner Herzog heeft hem aangetrokken als hofleverancier voor filmmuziek, die steevast uitkomt op het Duitse kwaliteitslabel Winter & Winter.

Kippenvelmomenten

In Harmen Fraanje heeft hij een partner in de lyriek, die hij met zijn sublieme toucher op de piano tot klinken brengt. De uit Senegal afkomstige Sylla weet met zijn zang voor pure kippenvelmomenten te zorgen en met de duimpiano en andere percussie kleurt hij de muziek van het trio in.

Het concert begint om 16.00 uur en de entree bedraagt € 18,00 (leden van Jazz Inverdan en de jeugd van 12 t/m 18 jaar betalen € 12,00; kinderen onder twaalf jaar hebben gratis toegang). Na afloop is het mogelijk om een Italiaans driegangenmenu te gebruiken. Reserveren moet via info@jazzinverdan.nl