Feest bij het team van Counter Creatives ter gelegenheid van de opening van hun pand.
Feest bij het team van Counter Creatives ter gelegenheid van de opening van hun pand. (Foto: aangeleverd)

Feestelijke opening Counter Collective

ZAANDAM - Met een groot feest heeft het Zaanse designbureau Counter Creatives haar 10-jarig bestaan én de verhuizing van Counter Collective naar de oude Verkade-fabriek gevierd. Counter Creatives en Counter Content (samen Counter Collective) geven de oude chocoladefabriek aan de Zaan nieuw leven. Op de plek waar het design- en branding bureau Counter Creatives en het content marketing- en PR-bureau Counter Content zich vorige maand hebben gevestigd, was koekjesproducent Verkade ooit een van de voorlopers op het gebied van reclame.

Counter Creatives is in 2010 opgericht met het doel om bedrijven op een creatieve en resultaatgerichte wijze te helpen met het behalen van hun marketingcommunicatiedoelstellingen. "In 10 jaar tijd zijn wij uitgegroeid tot het leukste creatieve bureau van de Zaanstreek", zegt partner en creative director Barry Menger trots. Eind december zijn zij verhuisd naar hun nieuwe onderkomen. "De oude Verkade-fabriek geeft een boost aan onze creativiteit. Daarnaast zit de Zaanstreek in ons DNA. Voor mij is dat hard werken, creativiteit en groot durven denken. Datzelfde zien we terug bij onze klanten zoals Royal Duyvis Wiener, Marketing Zaanstreek en bouwbedrijf Heijmans."

Culturele hotspot

Verkade was een van de eerste bedrijven die bezig was met reclame. De familie Verkade besefte al snel de invloed van effectieve reclame en nam daarom in 1923 de Zaanse kunstenaar Cees Dekker in dienst, die later de beroemde gele beschuitbussen ontwierp. Het gebouw heeft nu een nieuwe bestemming en biedt plek aan kantoren, horeca en de bibliotheek.

"Ik ben heel erg blij dat we in het nieuwe pand zitten. Het is echt een culturele hotspot in de Zaanstreek en een toffe ontmoetingsplek voor heel Zaandam", zegt partner en communicatiestrateeg Raymond Bresching.

"Het pand is volledig ingericht in de stijl van de oude fabriek, maar ondertussen ook erg modern.