Geert Rol (l) samen met Saenden collega Rene Reijinga
Geert Rol (l) samen met Saenden collega Rene Reijinga (Foto: (Theo van Vlaanderen))

Trainer Geert Rol naar Kwiek'78

KNOLLENDAM - De groen gele voetbaltrots van het dorp aan de Zaan zal op zoek moeten naar een nieuwe trainer. Geert Rol zal per komend seizoen de hoofdtrainer zijn van Kwiek '78 uit Avenhorn.

Geert is een kind van de club. Toch verkoos hij op zeker moment de overstap naar Fortuna Wormerveer waar hij een van de vormgevers was van de opmars in het amateurvoetbal. Bij alle promoties was hij betrokken en nog altijd staat hij te boek als de speler met de meeste wedstrijden en doelpunten achter zijn naam.

Op het moment dat Fortuna hoofdklasser werd leek Rol buiten de boot te vallen bij trainer Martin de Groot. Hij keerde toen terug bij zijn oude club in de rol van speler/trainer als opvolger van René Roos. Met hem kwamen diverse andere kwalitatief goede spelers over en werd het kampioenschap behaald. Van die groep zijn er weinig meer over en dat maakt Knollendam mede tot rode lantaarndrager in de vierde klasse. 'De rek is er uit' concludeert Rol met spijt in zijn stem. 'Feitelijk is de club weer net zover als toen ik hier startte als trainer. Daar baal ik wel van. Er moet weer nieuw leven in geblazen worden. Het is echter niet meer aan mij dat te doen.'

Geert heeft onder meer familie wonen in Avenhorn en zij lieten de naam vallen bij vierde klasser Kwiek'78. Daar moest men op zoek naar een vervanger van trainer Stacey Majoor. Deze gaf aan zich komend jaar meer te willen richten op zijn zaak en privé. Zo lag er voor de Technische Commissie van Kwiek een mooie uitdaging.

Na diverse gesprekken is besloten dat Geert Rol de nieuwe hoofdtrainer gaat worden. Geert gaf toe aan een nieuwe uitdaging. toe te zijn. Het bestuur van Kwiek'78 ziet met Geert aan het roer een mooie kans om de huidige selectie te laten groeien tot een team van formaat in de vierde klasse en dit uit te bouwen tot een (periode)kampioenswaardig elftal in de toekomst. 'Het is een club met veel jeugd en jonge seniorenselectie. Vergelijken met Knollendam gaat niet. Dat is totaal anders. En qua reistijd valt het ook reuze mee. In 25 minuten sta ik op het veld.'