Van links naar rechts: Niels Plug, Dorus Niesten en Dylan Kramer.
Van links naar rechts: Niels Plug, Dorus Niesten en Dylan Kramer. (Foto:Aangeleverd)

Toradoshi pupillen naar eindronde

BEVERWIJK - Op 1 maart deden zes zes judoka's van sportschool Toradoshi uit Beverwijk mee aan de regio kampioenschappen voor pupillen A. Op dit kampioenschap kunnen de judoka's een plek verdienen deel te nemen aan het Noord-Hollands kampioenschap.

Hiervoor moesten de Judoka's een korte reis naar Nieuw-Vennep maken. Om zich te kunnen plaatsen voor het NoordHollands kampioenschap moeten de judoka's proberen om bij de eerste 5 te eindigen. In de ochtend mochten de lichtgewichten. In de klasse -24 werd Ryan Stienstra eerste. In de -27 kg werd Wout Welp derde en Eva van der Kolk vijfde. In de middag werd Niels Plug eerste in de -34kg en Dylan Kramer derde. Dorus Niesten werd eerste in de -30 kg. Met dit resultaat weten alle deelnemende Toradoshi judoka's zich te plaatsen voor de eindronde. Het kampioenschap van Noord-Holland wordt gehouden op 8 maart in sporthal de Walvis Beverwijk.

Kleintjes

Maar niet alleen de kleintjes doen het goed. Onlangs wisten enkele senioren koppels goede resultaten te behalen op de Nederlandse Kata kampioenschappen. Jenny Koster en Arian Noordzij werden tweede bij het kime no Kata en derde bij het kodokan Goshin Jitsu. Helen Nuijens en Inez Legger werden derde bij het Katame no Kata en tot slot werden Roelend Scholsberg en Helen Nuijens derde bij het onderdeel ju no Kata.