Het logo van het wijnevenement.
Het logo van het wijnevenement. (Foto: Aangeleverd)

Vini Amici, wijnfestival in Alkmaar

REGIO - Het weekend van 20 tot en met 22 maart staat de Grote Sint Laurenskerk in Alkmaar volledig in het teken van WIJN. Met ruim 300 wijnen van grote en kleinere wijnhuizen, is er voor iedere wijnliefhebber een ruime keus.

Weekend van 20 tot en met 22 maart staat de Grote Sint Laurenskerk in schijnwerpers

De wijnen worden geschonken door vinologen, wijnkenners en wijnliefhebbers pur sang! Allen zijn verbonden aan lokale wijnimporteurs als Pop4Wine/Vindorado Wijnimport, Tamis Vino Via Wijnen, Mercato Italiano en BeauVin Wijnhandel.

Proef de sfeer

Proef de sfeer in Alkmaars oudste en grootste monument, omgeven door gezellige mensen, met aangename live muziek op de achtergrond zorgvuldig samengesteld door Jos van Beest. Bij binnenkomst wordt je een Vini Amici-glas met bubbels aangereikt.

Bruisend begin

Een bruisend begin van leuke avond. Tijdens Vini Amici kan je verder kennismaken met voor jou nog onbekende wijnen. Alle wijnen zijn namelijk per glas al te proeven vanaf één muntje!

Bijpassende gerechten en overheerlijke bites die combineren met wijn

Tijdens Vini Amici verzorgt Italiaans restaurant VITO bijpassende gerechten en overheerlijke bites die uitstekend combineren met wijn. Daarnaast is Kaasboer Niek met vestigingen in Bergen en Schoorl aanwezig met een breed assortiment aan heerlijke kazen. Iedere festivaldag wordt in wisselende samenstellingen door drie lokale chefs een driegangen menu gekookt. Dit chefs diner dient apart geboekt te worden. Als je meer wilt leren over wijnen, volg dan een masterclass. Je proeft dan onder leiding van wijnmaker of vinoloog 8 wijnen.

Kaarten

Entree €15,- inclusief garderobe en een Vini Amici-glas met bubbels. Muntjes €2,-, Chefs diner €45,- en Masterclass €25,-. Meer informatie en tickets op www.viniamici.nl

Initiatief

Vini Amici is een initiatief van Stichting Vrienden van de Grote Sint Laurenskerk, ondersteund door lokale ondernemers. De opbrengst van Vini Amici komt ten goede van restauraties van het monument. Vrienden gaan met korting naar Vini Amici en betalen €10,- ipv €15,-. Nog geen vriend, word dan nu vriend en profiteer direct: www.vriendengrotesintlaurenskerk.nl

Voor iedere wijnliefhebber is er een ruime keus.
Gezelligheid troef in de Grote Sint Laurenskerk.