Het winkelteam van Karsten Travelstore is klaar voor de Grande Opening op 21 en 22 maart.
Het winkelteam van Karsten Travelstore is klaar voor de Grande Opening op 21 en 22 maart. (Foto: aangeleverd)

'Buitengevoel vind je bij ons binnen'

ZWAAG - Op het oude vertrouwde plekje aan de Factorij 9 in Zwaag is iedereen sinds 29 februari weer van harte welkom bij Karsten Travelstore. Het spiksplinternieuwe en duurzame pand past helemaal bij de missie van Karsten Travelstore: de klant zorgeloos laten kamperen, reizen en wandelen. Dat alles begint bij Karsten Travelstore, al jarenlang. De nieuwe winkel is ruim, overzichtelijk en heeft door de grote glazen pui veel lichtinval. De puntjes worden nog op de i gezet, maar dan is Karsten Travelstore helemaal klaar voor de 'Grande Opening' die zaterdag 21 en zondag 22 maart gepland staat.

Karsten Travelstore klaar voor feestelijke Grande Opening

Het was 29 februari - de openingsdag - druk bij Karsten. "Heel druk. We werden overladen met bloemen, taart en positieve woorden", laat pr-dame Jonica Hoff weten. "Ontzettend mooie en lieve reacties." De brand op 9 maart 2018 heeft op veel mensen diepe indruk gemaakt. "Klanten hebben heel erg met ons meegeleefd." Jonica wordt even stil. "Ja, als ik weer terugdenk aan die dag, merk ik dat het me nog steeds heel veel doet. Zo'n verschrikkelijke gebeurtenis gaat je niet in de koude kleren zitten. Dat geldt natuurlijk voor al onze medewerkers."

Atelier

Karsten zorgde er na de brand voor dat het bedrijf op volle toeren bleef draaien. "Up and running dus. We zijn meteen doorgegaan. Eerst in een pand aan De Oude Veiling en later nog met een extra winkel in de Hoornse binnenstad. Gelukkig ging in april 2019 de eerste paal van het nieuwe pand de grond in. We zijn nu dus bijna een jaar verder en zie wat er nu staat! Begin december hebben we de sleutel gekregen. Wat zijn we trots met z'n allen! Mede dankzij de samenwerking met lokale bouwbedrijven kunnen we twee jaar na de brand, met het kampeerseizoen voor de deur, onze deuren weer openen op ons eigen adres. Vooral voor de mensen die in het atelier werken een verademing. In het tijdelijke pand hadden ze zó weinig ruimte." Jonica laat het atelier zien waar de Karsten Tenten met de hand gemaakt worden. En inderdaad: wat een ruimte hebben deze circa twintig medewerkers gekregen. "Het atelier was in het oude pand veel 'hokkiger'", legt medewerker Kitty uit. "Doordat dit één grote open ruimte is, kunnen we beter met elkaar communiceren en sneller schakelen. Een grote verbetering." Leuk om te weten: tijdens de Grande Opening mogen bezoekers een kijkje nemen in het atelier!

Foot Lab

Voor wandelaars is het Foot Lab bij Karsten een waar paradijs. Het aanbod bestaat niet alleen uit wandel- en bergschoenen, rugtassen, kleding en andere benodigdheden voor een zorgeloze wandeling; klanten kunnen hier ook hun voeten laten doormeten. Medewerker Wendy vertelt: "Hier halen we alles uit de kast om onze klanten een zo aangenaam mogelijke wandelervaring te bezorgen. Dat betekent een advies compleet op maat. Zo kunnen we de voeten en vaten doormeten, maar laten we ook zien waar de drukpunten op de voeten zitten. Vervolgens kijken we welke schoen of zool daar het beste bij past. Onze huispodoloog, die 21 en 22 maart ook aanwezig is, voorziet onze klanten desgewenst van advies."

Bbq-afdeling

Als tentspecialist is Karsten vooral gespecialiseerd in tenten en voortenten. Wie het uitgebreide aanbod in de winkel bekijkt, maakt een wandeling over de camping. Althans, zo vóelt het. "Het buitengevoel vind je inderdaad bij ons binnen. Het assortiment is nu aangevuld met vouwwagens van het merk Campooz. En ook voor daktenten kunnen klanten nu bij ons terecht. De ruimte die het nieuwe pand biedt, hebben we nu veel efficiënter benut. We beschikken nu bijvoorbeeld over een uitgebreide bbq- en buitenkeukenafdeling. Met de Grande Opening zijn beide dagen van 11.00 tot 16.00 uur demonstraties, waarbij bezoekers natuurlijk ook lekker mogen proeven!"

Lees verder op pag. 3


Groener dan ooit

Met onder meer een grote warmtepomp en 250 zonnepanelen op het dak zit het nieuwe pand vol duurzame elementen. Daar hoort ook een nieuw groen logo bij. Het is duidelijk: Karsten is groener dan ooit. "Dat geldt ook voor onze tenten. Tijdens de Grande Opening is onze Karsten Opera Blueline te bewonderen: de groenste Karsten Tent ooit. Hij is gemaakt van oude spijkerbroeken. Dus bij deze een oproep aan iedereen die in z'n kast nog oude spijkerbroeken heeft liggen: lever ze vóór 3 mei bij ons in en profiteer van 25 procent korting op een nieuwe broek!"

Spaarkaart

Tegelijkertijd met de nieuwe winkel introduceert Karsten een nieuwe spaarkaart. "Met name onze vaste klanten hebben ons zoveel steun gegeven de afgelopen tijd. Dat waarderen we enorm. Met de spaarkaart willen we deze mensen bedanken. Hiermee kunnen zij punten sparen voor korting en toffe gadgets, maar krijgen ze ook toegang tot de VIP-avond, workshops én een presentje op hun verjaardag!"

Nieuwsgierig geworden? Kom het fonkelnieuwe pand én het enorme buitenlevenaanbod van Karsten bekijken tijdens de Grande Opening. Zaterdag de 21e van 9.00 tot 17.00 uur en zondag de 22e van 10.00 tot 17.00 uur. Klanten kunnen deze dagen rekenen op veel 'grande openingsacties' en demonstraties!


De groenste Karsten Tent ooit is gemaakt van oude spijkerbroeken.