Renault Stokman Alkmaar door de jaren heen.
Renault Stokman Alkmaar door de jaren heen. (Foto: aangeleverd)

Stokman Renault al zestig jaar dé autodealer van de regio

ALKMAAR - De gebroeders Stokman startte in 1960 een Renault-dealerschap in combinatie met een tankstation aan de Willem de Zwijgerlaan in Alkmaar. Vele Alkmaarders kochten daar hun eerste Renault .

Rondrit klassieke Renault's

In de beginjaren stond er gelijktijdig een vestiging aan de Laat in Alkmaar, bestaande uit een occasioncentrum en tankstation. Later was hier de Houtmarkt gevestigd. In de jaren ’70 groeide Stokman aan de Willem de Zwijgerlaan uit haar jas en besloot de ondernemer tot verhuizing naar het nieuwe bedrijventerrein De Beverkoog aan de noordkant van Alkmaar. Hier werden in 1980 de deuren feestelijk geopend.

Door de jaren heen

Links op de hoofdfoto staat het oude pand aan de Willem de Zwijgerlaan, rechts staat de onderneming aan de Wolvenkoog. Kenmerkend voor de jaren '80 was de bruine kleurstelling. In de loop der jaren is de uitstraling diverse malen veranderd, conform de wisselende huisstijl van Renault.

Groei

Stokman groeide vanaf de jaren ’90 verder en werden de activiteiten succesvol uitgebreid met een tweede merk: Dacia, een 100% dochteronderneming van Renault. De vestiging in Alkmaar werd eind 2011 één van de eerste dealers in Nederland die het elektrische gamma van Renault ging verkopen: Renault ZE (Zero Emission).

Uitbreiding

Ook werden nieuwe vestigingen geopend; in 1993 Stokman Den Helder en in 2001 Stokman Wieringerwerf. Stokman opende op 1 januari 2014 haar vierde vestiging in Hoorn, daaropvolgend is in 2017 de vestiging in Wieringerwerf geïntegreerd in de vestiging in Hoorn. Hiermee is Stokman de Renault-en Dacia de dealer voor de Kop van Noord Holland geworden.

Hybride

Dit jaar staat in het teken van de introductie van Bi-Fuel, Hybride en Plug-in Hybride motoren bij Stokman. Daarnaast is eind dit jaar de Renault Twingo in een elektrische variant beschikbaar. Hiermee werkt Renault mee aan de wereldwijde wens naar reductie van CO2-uitstoot. Meer informatie over de introductie van nieuwe motoren is te vinden op www.stokman.nl en uiteraard in de diverse showrooms.

Nieuwe look

Klanten hebben door de jaren heen de onderneming zien veranderen. "We hebben elk decennium een nieuwe look. Gaan met onze tijd mee. De kleuren waren bruin en inmiddels zijn die met de jaren veranderd in wit. Het huidige pand heeft een moderne uitstraling en in de showroom staan diverse modellen om te bezichtigen. De huidige stijl verandert binnenkort."

De S van service

Stokman staat, of het nu gaat om de beste wijze van financiering, het oplossen van een vervoersprobleem of de keuze voor de juiste vorm van zakelijke mobiliteit, voor de S van service. Patrick Bijnsdorp, account manager zakelijke markt: "Voordat u tot een bepaalde vorm van zakelijke mobiliteit besluit, wilt u eerst goed advies. Maar nadat u die keuze gemaakt heeft, wilt u ook dat er een netwerk van specialisten klaar staat om uw mobiliteit te garanderen. Voor onderhoud of voor als er onverhoopt toch iets mis mocht gaan. Wij bieden met het PRO+ Concept die ondersteuning van A tot Z."

24 uurs team

Stokman Renault maakt deel uit van het landelijk netwerk van Renault-dealers die ook na sluitingstijd bereikbaar zijn voor
hulpverlening. Het kan daarbij gaan om de meest uiteenlopende zaken, zoals een auto die niet wil starten, door bijvoorbeeld een defecte accu, maar ook inbraak- of aanrijdingsschade of meer van dergelijk onheil.

De 24-uurs auto is volledig uitgerust met gereedschap en onderdelen om een klant terzijde te staan. Indien de gestrande auto niet gerepareerd kan worden, helpt het team aan vervangend vervoer. En dat alles zo nodig midden in de nacht.

Historische rit

Stokman staat het hele jaar stil bij haar zestigste verjaardag. Eén van de hoogtepunten wordt het bezoek van Club d’Anciennes Renault (kortweg CAR). Deze vereniging is voor bezitters van klassieke Renaults en behoort tot één van de grotere merkenclubs van Nederland. De vereniging heeft tot doel het in stand houden van auto’s gefabriceerd en geassembleerd door Renault en Alpine.

Rondrit

CAR brengt, met ruim zestig historische Renault’s, zondag 19 april een bezoek aan Alkmaar. Iedereen kan vanaf 10.30 tot 13.30 uur genieten van deze auto’s, alvorens een rondrit richting Schagen van start gaat. De tour wordt ’s middags weer afgesloten bij Stokman.

Aanmelden klassiekers

Voor deze dag is Stokman op zoek naar historische Renault’s uit de Kop van Noord Holland die geen lid zijn van de CAR. Wie in de regio woont en in het bezit is van een bijzondere Renault ouder dan twintig jaar, is 19 april van harte welkom en krijgt de Renault een mooi plekje tussen de andere auto’s.

Graag aanmelden via 60jaar@stokman.nl met vermelding van de persoonlijke gegevens en uiteraard het type auto.

Renault Stokman Alkmaar vier haar zestigste verjaardag met een rondrit met zestig klassieke Renault's.
Met de klassieke Renault's op 19 april de regio in.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Het pand van Renault Stokman Alkmaar in de jaren '80.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding