De nieuwe Ford Kuga debuteert 20 maart in de showrooms van de Nederlandse Ford-dealers.
De nieuwe Ford Kuga debuteert 20 maart in de showrooms van de Nederlandse Ford-dealers. (Foto: aangeleverd)

Nieuwe Ford Kuga PHEV bij Dekkerautogroep

De nieuwe Ford Kuga debuteert 20 maart in de showrooms van de Nederlandse Ford-dealers. De meest interessante uitvoering, de Plug-in hybride versie, bijt de spits af.

De Kuga PHEV is een SUV die uitblinkt door zijn imposante verschijning, interieurruimte en comfort. Met een indrukwekkend elektrisch bereik van 56 kilometer en een gecombineerd vermogen van 225pk is de Kuga PHEV niet alleen zuinig maar ook sterk. De geavanceerde 8-traps automaat met roterende versnellingspook geeft volledige controle over het vermogen. Met de 5 beschikbare rijmodi kunnen de prestaties en rijeigenschappen van de Kuga bovendien aangepast worden aan de omstandigheden.

Besparen op brandstof

Met 50 procent korting op de houderschapsbelasting in 2020 en een gemiddeld verbruik van 1,2 liter per 100 kilometer (WLTP) wordt meteen duidelijk waarom Ford hoge verwachtingen heeft van de PHEV. Op Ford.nl kun je eenvoudig online uitrekenen wat het brandstofvoordeel is als je overstapt van een conventionele auto naar de Kuga PHEV. Met een vanafprijs van 36.195 euro is de Kuga PHEV scherp geprijsd. Ford miks hiermee niet alleen op de zakelijke markt, maar ook op de particuliere koper. De 4,62 meter lange Kuga biedt een zee aan ruimte. Met een maximaal laadvolume van 1543 liter wordt een familievakantie kinderspel. De flexibele achterbank kan naar voren of naar achteren verschoven worden.

Fraaie verschijning

Het nieuwe Ford-design met de kenmerkende grote grille staat de Kuga bijzonder goed. Net als bij de overige recente Ford-modellen kan de Kuga in verschillende uitvoeringen geleverd worden. Naast de reguliere, complete Trend uitvoering kan gekozen worden voor de ST-Line met een sportieve inslag of de Titanium met meer nadruk op comfort en luxe. Standaard is de Kuga PHEV al bijzonder compleet uitgerust met parkeersensoren rondom, elektrisch inklapbare spiegels, draadloze telefoonoplader en het fraaie interactieve 8 inch touchscreen voor de navigatie en probleemloze communicatie met de smartphone. Ook de handige, verschuifbare tweede zitrij behoort tot de standaarduitrusting.

Ford staat decennia voor uitmuntende rijdynamiek. De 225 pk sterke PHEV is gekoppeld aan een fijne E-CTV automatische transmissie en doet probleemloos zijn werk. De verschillende rij-instellingen zijn ook standaard op de Kuga. Een modderig bospad of een glad wegdek? Zet de Kuga in de juiste stand en hij klaart de klus. Ook de ergonomie heeft Ford goed op orde. De zitpositie, de plek van de belangrijkste bedieningsfuncties, het overzicht, de auto klopt gewoon. Ford heeft na de Puma dit jaar een tweede juweeltje afgeleverd.

De Kuga PHEV is vanaf 20 maart te bewonderen bij de vestigingen van Dekkerautogroep. Interesse in een uitgebreide proefrit? Neem contact op met een vestiging in de buurt. Meer informatie: www.dekkerautogroep.nl.