Benzinemotor in de Mii heeft plaats gemaakt voor de milieuvriendelijke elektromotor.
Benzinemotor in de Mii heeft plaats gemaakt voor de milieuvriendelijke elektromotor. (Foto: aangeleverd)

Seat Mii alleen nog elektrisch

Na acht jaar trouwe dienst heeft Seat de productie van de benzine-uitvoeringen van de Mii beëindigd en luidt de Mii electric de start van een nieuw, elektrisch tijdperk voor Seat in. Het Spaanse automerk levert de compacte Mii met ingang van dit jaar uitsluitend nog als elektrische versie.

De Mii electric staat vanaf maart 2020 bij de Nederlandse dealers en markeert voor Seat de aftrap van een groot elektrificatie-offensief, dat later een vervolg krijgt met de eveneens volledig elektrische el-Born en de Tarraco PHEV plug-in hybride. Niet alleen is de Mii electric de allereerste 100 procent elektrische auto van het Spaanse merk. Met een tijdelijk full operational leasetarief vanaf 269 euro en een netto bijtelling vanaf 56 euro per maand is de Mii electric tevens één van de meest bereikbare zakelijke stekkerauto's van ons land.

Dankzij zijn gecombineerde range van maximaal 260 kilometer en aantrekkelijk lage gebruikskosten maakt de Mii electric elektrisch rijden bereikbaar. Zo wordt hij standaard geleverd inclusief 6 jaar onderhoud en APK, 4 jaar fabrieksgarantie en liefst 8 jaar garantie op het batterijpakket. De Mii is uiteraard ook gewoon te koop en wel voor een prijs vanaf 23.400 euro. De extra luxe Mii electric Plus is er vanaf 24.900 euro. Het begin van een nieuw tijdperk betekent tevens het afsluiten van een voorgaande periode. Na 8 jaar in productie zijn er in ons land in totaal 14.650 exemplaren verkocht.