De derde generatie wordt gekenmerkt door een verleidelijk en ambitieus exterieurdesign.
De derde generatie wordt gekenmerkt door een verleidelijk en ambitieus exterieurdesign. (Foto: Uli Sonntag)

De nieuwe Hyundai i20: verleidend design en geavanceerde technologie

Hyundai presenteert de volledig nieuwe i20. De derde generatie wordt gekenmerkt door een verleidelijk en ambitieus exterieurdesign dat de nieuwste ontwerpstijl van Hyundai vertegenwoordigt. Samen met de toonaangevende connectiviteitsfuncties en het meest uitgebreide veiligheidspakket in deze klasse zet de Hyundai i20 de nieuwe norm in het Bsegment.

De nieuwe i20 is het eerste Hyundai-model in Europa dat ontworpen is volgens de nieuwe designtaal Sensuous Sportiness. Hiermee wil Hyundai extra emotionele waarde creƫren en de modellen een onderscheidende uitstraling meegegeven. Hyundai levert de nieuwe i20 met keuze uit tien carrosseriekleuren, waaronder vier nieuwe. Een tweekleurige carrosserie met een zwart dak is optioneel.

Geoptimaliseerde ruimte en zichtbaarheid

Dankzij de toegenomen breedte en wielbasis biedt de nieuwe Hyundai i20 meer ruimte voor inzittenden. Tevens is de inhoud van de bagageruimte toegenomen tot 351 liter. De nieuwe Hyundai i20 biedt toonaangevende connectiviteit in deze klasse, inclusief een reeks hightech comfortvoorzieningen. Behalve een multimediasysteem met Apple CarPlay en Android Auto voor een optimale smartphone-connectie, zorgt de visuele verbinding van de twee 10,25-inch beeldschermen voor een technologisch hoogwaardige uitstraling.

Hyundai voorziet de nieuwe i20 van het zeer uitgebreide veiligheidspakket Hyundai SmartSense, met voorzieningen die ongebruikelijk zijn in dit segment en waarmee de Hyundai i20 voldoet aan de hoogste Europese veiligheidsnormen.

Prijzen worden op een later moment bekendgemaakt.