Marlou, Ger, Joke en Diana: het gezellige vakkundige team van de natuurslager.
Marlou, Ger, Joke en Diana: het gezellige vakkundige team van de natuurslager. (Foto: aangeleverd)

Feestelijke aanbiedingen bij Ger van der Gragt

PURMEREND - Ger van der Gragt, de biologische ambachtelijke slagerij op het Leeuwerikplein in Overwhere bestaat 30 jaar. Een goede reden om deze week uit te pakken met scherpe, feestelijke aanbiedingen.

Ger zelf zit al 43 jaar in het vak en begon in 1990 zijn eigen slagerij aan de Wagenweg in Purmerend. In 2010 nam hij de slagerij van Jan Koeman over op het Leeuwerikplein. Destijds een scharrelslagerij, maar Ger zette flink wat stappen verder naar een biologisch ambachtelijke slagerij.

"Je merkte toen al dat de vraag naar biologische producten toe nam", vertelt hij. "Nog steeds ben ik hierin de enige aanbieder in de hele regio." Het is dan ook geen simpele optie, een biologische slagerij. De hele keten moet daarop zijn afgestemd en elk jaar is er een strenge volledige controle door SKAL. Het vlees komt van dieren die duurzaam worden gehouden en een beter leven hebben gehad. Ze zijn opgegroeid vrij van antibiotica en groeihormonen en met onbespoten voer gevoerd.

Naast het biologisch ambachtelijke onderscheidt Van der Gragt zich vooral op gezelligheid, iets waar zijn vele vaste klanten over kunnen meepraten, en assortiment. "Wij zijn niet voor niets ambachtelijk, we maken alles zelf in onze eigen rokerij, worstmakerij en zouterij. Ook kant en klare maaltijden en soepen. Dat is onze kracht. We hebben elke dag verse producten zonder conserveermiddelen. Sinds vorig jaar hebben we ook een broodjescorner met vers afgebakken en vers belegde broodjes."

Vorig jaar april is de winkel grondig gerestyled en een echte blikvanger geworden op het winkelcentrum. Een mooi moment ook om zijn eigen naam op de gevel te zetten. Hij is vast van plan nog jaren te genieten van zijn mooie, moderne slagerij. "En we zitten op een heel erg leuk winkelcentrum met elf leuke winkels. Een heel levendig buurtwinkelcentrum. Daarnaast heb ik een onwijs leuk en fijn team om mee te werken. We hebben erg veel vaste klanten, dat maakt het werk extra leuk." Dus kom vooral langs deze week om te profiteren van de vele mooie, feestelijke aanbiedingen waarmee Ger van der Gragt deze drie decennia viert. Het is zeker de moeite waard. Nieuwsgierig? De aanbiedingen staan ook op de website www.natuurslagerijgervandergragt.nl en op de facebookpagina.

Natuurslagerij Ger van der Gragt, Leeuwerikplein 16, Purmerend