Bart Hoogland heeft het reuze naar zijn zin bij zijn cluppie.
Bart Hoogland heeft het reuze naar zijn zin bij zijn cluppie. (Foto: Evert Ruis)

FC Purmerend wacht nieuwe klus

PURMEREND - Bij FC Purmerend is men terecht euforisch na de 1-0 zege van afgelopen zondag op koploper Saenden. De Purmerenders, die dit seizoen weer worden getraind door Bart Hoogland (54), staan dit weekend opnieuw voor een megaklus, want Meervogels '31 komt op bezoek in de Weidevenne.

Zondag 8 maart om 14.00 uur thuis tegen Meervogels '31

Voor beide teams staat veel op het spel. De ploeg uit Akersloot heeft een indrukwekkende serie van negen gewonnen wedstrijden achter de rug. Met een gelijk aantal duels staat FC Purmerend twee punten achter. De formatie van Hoogland, die op de vierde plaats staat en ook na de winterstop goed presteert, kan bij winst over Meervogels heen wippen.

"Het is een goede ploeg, met veel beweging vanuit het middenveld en snelle en veel scorende spitsen. Maar tegen elke ploeg krijgen we kansen dus waarom zou dat zondag anders zijn", is de realistische kijk van Bart Hoogland. De wedstrijd destijds in Akersloot werd door de Purmerenders met 2-1 uit het vuur gesleept, maar daar hecht Bart niet zoveel waarde meer aan. "Dat was de tweede wedstrijd van het seizoen. Meervogels presteert nu veel constanter. Blijkt ook wel uit het doelsaldo van 54 voor en 20 tegen."

Hoogland, die zijn maatje Walter Huybrechts als trainer van het tweede naast zich weet, heeft het naar zijn zin bij zijn grote liefde FC Purmerend. Logisch, want als actief voetballer heeft hij alleen de rood/geel/zwarte kleuren in het tricot van de FC verdedigd. In zijn laatste jaren als speler trainde hij een jeugdselectie van de club. En na zijn definitieve afscheid als speler, hij was toen 40 jaar, gaf hij zijn trainersloopbaan een boost. Eerst bij het eerste van FC Purmerend, die hij van de vierde- naar de tweede klasse begeleidde. Daarna profiteerde ZOB van de tactische, technische en communicatieve vaardigheden van Hoogland. Na drie jaar Zuidoostbeemster vertrok de Purmerender voor drie seizoenen naar zaterdagclub BOL. In Broek op Langedijk speerde de club met Hoogland aan het roer in enen door naar de eerste klasse. "Een prachtige tijd heb ik daar meegemaakt, we regen het ene succes aan het andere", kijkt hij terug.

Het bloed kruipt toch waar het niet kan gaan en toen FC Purmerend opnieuw aan de bel trok, lonkte thuis komen bij 'zijn' FC. Het zal toch wat zijn als het vlaggenschip het voor elkaar krijgt om promotie naar de tweede klasse af te dwingen. "De club heeft een doelstelling om een stabiele tweedeklasser te worden. We hebben aan het begin van het jaar gezegd voor een periodetitel te gaan. Dat kan natuurlijk nog steeds, maar wie weet zit er nog meer in het vat", klinkt hij hoopvol.

De verwachting is dat FC Purmerend tegen Meervogels '31 een lekker potje voetbal zal opleveren. Het titanenduel begint om 14.00 uur.