Sander Mook: 'De Markthal is een plek voor Purmerenders en voor zakelijke events.'
Sander Mook: 'De Markthal is een plek voor Purmerenders en voor zakelijke events.' (Foto: Els Broers)

Openingsfestival op 21 maart wijdt Markthal Purmerend in

PURMEREND – Nieuwsgierige Purmerenders hoeven niet lang meer met de handen op het raam gevouwen naar binnen te gluren bij dat nieuwe imposante pand op de hoek van de Koemarkt. Op 20 maart openen initiatiefnemer Frits Dix en burgemeester Don Bijl, in een gezelschap van genodigden, officieel de Markthal Purmerend, inclusief het markthuisje en het nieuwe plein ervoor. Zaterdag 21 maart zet de Markthal haar deuren open met een Openingsfestival voor alle Purmerenders. Van 12.00 tot 16.00 in de middag en van 20.00 tot 00.00 uur in de avond kan iedereen een kijkje komen nemen en sfeer proeven.

Door Nelleke Vogel

Het is een plek voor alle Purmerenders

Er is een feestelijk programma samengesteld met live muziek, schminken voor de kinderen, er kan een hapje en drankje worden gekocht: kortom de Markthal wordt goed ingewijd. Het wordt 'knallen!', aldus commercieel manager Sander Mook van de Markthal Purmerend. "We gaan met alle Purmerenders vieren dat de Markthal geopend is."

Flexibele locatie

Het openingsweekend in maart draait volledig om inspireren. Sander: "We willen laten zien hoe de hal er, volledig aangekleed, uit kan zien bij een event, en wat de mogelijkheden zijn. We zien hier wel eens mensen naar binnen kijken in afwachting van wanneer de inboedel naar binnen wordt gebracht. Maar die komt er niet, voorlopig althans. We hebben zeer geavanceerde basisfaciliteiten zoals RGB led verlichting waarmee we het interieur in elke gewenste kleur kunnen zetten, WiFi natuurlijk en goede verwarming en afzuiging. Maar vooral willen we flexibel zijn. Bedrijven en organisaties kunnen hier een event organiseren en dat geheel invullen en aankleden zoals ze zelf willen. Congressen, bedrijfsfeesten, bruiloften en partijen kunnen wij vanuit de Markthal geheel faciliteren."

Volop ideeën

De Markthal gaat ook een cultureel maatschappelijke rol vervullen voor Purmerend. Sander: "Het is een plek voor alle Purmerenders. We willen onderdeel zijn wat van zich afspeelt op de Koemarkt. Als er een foodfestival is kun je dat bij een slecht weer scenario ook binnen houden. En binnenkort staat ook een deel van de kermis in de Markthal. We hebben volop ideeën waarmee de Markthal iets gaat toevoegen. Denk aan een Waterlandse markt, met producten uit de regio."

Lees verder op pagina 5

Afbeelding