Petra Ruijs, voorzien van de accordeon, op MS De Jordaan.
Petra Ruijs, voorzien van de accordeon, op MS De Jordaan. (Foto: aangeleverd)

Onvervalst Amsterdams vermaak

REGIO - Aan boord van het voormalige vrachtschip MS de Jordaan wordt niets aan het toeval overgelaten: hoogpolige tafelkleden, veel kitscherige opsmuk, oer-Hollandse kost en meedeiners en inhakers van volkszagers in hart en nieren, dompelen je voor een paar uur onder in onvervalst Amsterdams vermaak. Van advocaat tot zorgverlener en van aannemer tot leden van het Koninklijk huis.

De producten op MS De Jordaan komen van Febo, het zuur van Kesbeke, alles is vers en het buffet glutenvrij

Dat de boot een geliefde plek is voor menig feest blijkt wel uit de vraag: "Jaarlijks ontvangen we 15.000 gasten aan boord. We varen zo'n 160 keer per jaar uit. Deze gasten bieden we een divers aanbod. Binnen het thema van de Amsterdamse muziekvaarten kan er worden getrouwd en organiseren we feesten en partijen voor particulieren, maar ook bedrijfsuitjes, jubilea en personeelsfeesten voor bedrijven", zegt eigenares en vlootkapitein Petra Ruijs.

Individueel kaartje

Het is zeker ook mogelijk individueel een kaartje te kopen en we zien dat ook kleinere groepen en bedrijven die de mogelijkheid aangrijpen om deze unieke ervaring op te doen. Door de informele sfeer en gezelligheid is het ijs al snel gebroken en stilzitten is eigenlijk geen optie. Iedereen kent de Amsterdamse smartlappen, dus binnen de kortste keren wordt er uit volle borst meegezongen, enthousiast ingehaakt en lopen de gasten in polonaise. Niemand uitgezonderd.

Geer & Goor

Landelijke bekendheid verkreeg MS de Jordaan door het programma van Geer & Goor: "Zij hebben de toiletgroep verbouwd en voorzien van een invalidentoilet en een stoeltjeslift naar het bovendek aangelegd. Fantastisch, want zo kunnen mindervaliden ook mee."

Het past ook helemaal bij de persoon van Petra Ruijs, die van mening is dat je als ondernemer sociaal betrokken moet zijn en in dat opzicht graag iets zoekt wat bij haar past.

Aan boord vind je geen culinaire hoogstandjes, maar wel kwaliteitsproducten.

Hoogpolige tafelkleden, veel kitscherige opsmuk, oer-Hollandse kost en meedeiners en inhakers van volkszangers

Petra: "Voor de producten van Febo hebben we een speciale training moeten volgen en het zuur komt van het Amsterdamse familiebedrijf Kesbeke. Onze soep is altijd vers, het stampottenbuffet glutenvrij. Niets komt bij ons uit de vriezer, want we maken alles vers. We gaan voor kwaliteit, zowel bij de muzikanten als bij het personeel en het eten. Het moet gewoon goed zijn!"

Janine Klein