Kunstwerk Zeilboot van Cobi Dierikx.
Kunstwerk Zeilboot van Cobi Dierikx. (Foto: aangeleverd)

Eerste kunstwerken geplaatst

REGIO - De bewoners van de kop van Noord-Holland konden tussen 4 en en 20 november vorig jaar stemmen op de kunstwerken die hun voorkeur hadden. De eerste twee kunstwerken zijn nu geplaatst bij de Haukessluis en in het Slootdorperbos. Dit zijn ‘Zeilboot’ en ‘Zilvermeeuwen’ en deze zijn gemaakt door de kunstenares Cobi Dierikx.

Zij maken onderdeel uit van de ‘ kunstroute’ langs de waterkant van de vaarroute Amstelmeer – IJsselmeer. In totaal worden er zes kunstwerken geplaatst, die samen een blijvende buitententoonstelling vormen.


De andere kunstwerken die nog worden geplaatst zijn: Vrijheid van Corrie Kaas, Nieuw Leven en Arbeider onder NAP van Monique Vink en Gedragen door sterke handen van Geertje Tjalma. Het project wordt naar verwachting afgerond in de zomer van 2020.

Coronamaatregel

Wilt u de kunstwerken bekijken? Dat kan natuurlijk, maar houd u alstublieft rekening met de coronamaatregel: niet meer dan twee personen tegelijkertijd en afstand houden van 1.5 meter tot elkaar.

DeKopWerkt!

Het plaatsen van de kunstobjecten is een project van ‘De Kop Werkt!’, het regionaal stimuleringsprogramma van de vier kopgemeenten Texel, Den Helder, Hollands Kroon en Schagen en de provincie Noord-Holland. Meer informatie vindt u op www.DeKopWerkt.nl.