Van Lierop conserveert en herstelt hout.
Van Lierop conserveert en herstelt hout. (Foto: aangeleverd)

Van Lierop conserveert en herstelt hout

HEERHUGOWAARD - In de maanden april tot en met augustus zijn houtaantasters het meest actief, u kunt dit zelf ook waarnemen. Let u vooral op stoffige plaatsen, waar u in deze maanden vers boormeel in de vorm van lichtgele poeder aantreft.

Bij aangetroffen boormeel is er bijna altijd sprake van een actieve aantasting door houtworm of boktor. Ook kunt u in deze zogenaamde ‘uitvliegperiode’ levende houtwormkevers aantreffen, soms in grote hoeveelheden. Wanneer u dit in een vroeg stadium ziet en de aantasting snel en vakkundig laat bestrijden, blijven zowel de schade als de bestrijdingskosten beperkt.

Plaatselijke bestrijding

In veel gevallen kan ook een plaatselijke bestrijding al volstaan, al dan niet in combinatie met een onderhoudsabonnement. Mocht hout zo ernstig zijn aangetast dat er constructieve schade is opgetreden, dan kan het nodig zijn om herstel uit te voeren.

Naast ons vakkundig advies over bestrijding en herstel, adviseren wij u ook graag als u twijfelt over een zelf geconstateerde aantasting. Van Lierop heeft bijna 60 jaar ervaring met houtinsecten bestrijding en herstel van ernstig aangetast hout.


Voor meer informatie neemt u contact op via info@vanlierop.nl of kijkt u op onze website vanlierop.nl