Richt woning in met gratis interieur apps

Ruimtelijk inzicht en kleurenmatchen is iets wat veel mensen niet beheersen. Toch zijn er handige manieren om het zelf te proberen. Bekijk hieronder 5 gratis interieur apps die zowel voor IOS als Android te downloaden zijn. Handig voor in een tijd dat we aan huis gekluisterd zitten.

1. Breng kleur in je leven. Een likje verf is zo gedaan maar welke kleur? Wordt het Frosted Sky? Wit Zee? Vleugje Golven? Vol Iris of toch Hemelsblauw? De Flexa Visualizer app zorgt ervoor dat je alvast een sneak peek krijgt van hoe de verf er op je muur uit komt te zien. 2. Welke kleuren passen bij elkaar? Palette Cam geeft een kleurenpalette dat matcht met de verf waarmee je prima uit de voeten kan. Upload een foto en er rolt een mooie match uit. 3. Miskopen zijn vanaf nu verleden tijd. Met de Ikea Place app zijn miskopen gelukkig verleden tijd. Dankzij Augmented Reality kun je alle meubels alvast in je huis neerzetten om te kijken of het bij de rest past. Zo kun je eromheen lopen alsof het meubel er echt staat. 4. Galeriewaardig. Kunst kopen is vaak best wel lastig. Met de About Art app koop je voortaan kunst via de app, gewoon vanaf de bank. Je hoeft geen kunstgalerie te bezoeken en de app maakt het zelfs mogelijk om het kunstwerk even te ‘passen’. 5. Breng je nieuwe huis tot leven. Grote kans dat je hoofd bomvol ideeën zit.


Download de Home Design 3D en je ziet precies hoe alles eruit gaat zien. De app geeft je twee- en driedimensionale inzichten zodat je alvast aan je nieuwe plannen kunt wennen of ze nog kunt bijwerken.