Het zorgpersoneel van het Dijklander Ziekenhuis is zichtbaar blij met de T-shirt-actie.
Het zorgpersoneel van het Dijklander Ziekenhuis is zichtbaar blij met de T-shirt-actie. (Foto: aangeleverd)

Zorgheld, bedankt!

HOORN - Het zorgpersoneel van het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn en Purmerend ontving afgelopen week twee dozen gevuld met ‘Zorgheld, bedankt’ T-shirts. Dit initiatief is gestart door een tweetal inwoners van Ouderkerk a/d Amstel met als doel: onze zorghelden nu meer comfort geven!

Artsen, verpleegkundigen en ander zorgpersoneel draaien dubbele diensten, vaak in plastic ziekenhuiskleding ter bescherming tegen het coronavirus. Dit is ongelofelijk zwaar. Af en toe een schoon T-shirt kunnen aantrekken geeft verlichting, maar juist nu staan de voorraden onder druk. Donateurs uit heel Nederland doneerden direct enthousiast en zo konden de T-shirts onlangs worden overhandigd aan een verpleegkundige van de IC-afdeling van Dijklander Ziekenhuis in Hoorn.

Het zorgpersoneel ook een hart onder de riem steken? Doneer een T-shirt via deze link: easyessentials.eu/nl/product/donatie-zorgheld . Een extra positief element aan de actie is duurzaamheid. Indien wenselijk kunnen de circulaire T-shirts worden opgehaald en hergebruikt in nieuwe kleding.