Afbeelding
(Foto: deanderhalvemeter.com)

Twee vrienden helpen sportverenigingen

REGIO - COVID-19 raakt de sport en cultuurverenigingen hard. Voor Pieter Bos en Steffen van der Pol de reden om te starten met het non-profit initiatief deanderhalvemetervereniging.nl. Zij bieden sport- en cultuurverenigingen een compleet pakket van signing, vloerstickers, posters en andere hulpmiddelen om snel, veilig en duidelijk de leden en bezoekers te informeren over de geldende regels rondom het corona virus. Deanderhalvemetervereniging.nl heeft geen winstoogmerk en heeft als doel zo veel mogelijk verenigingen te ondersteunen en daarmee een bijdrage te leveren aan een gezond sportklimaat.

Het idee was snel geboren

Nadat beide heren vele jaren actief waren geweest bij de provinciale sportraad beseften Pieter Bos en Steffen van der Pol dat dit het moment was om in actie te komen en de verenigingen van Nederland de helpende hand te bieden. Inmiddels is Pieter eigenaar van een online marketingbureau en is Steffen actief als buurtsportcoach binnen een grote onderwijskoepel. Tijdens een online vrijdagmiddag borrel van de vrienden ontstond het idee. Door beide werelden te combineren konden zij wellicht een oplossing bieden aan verenigingen. Het moest wel laagdrempelig en zonder daarbij commerciƫle tarieven te hanteren. Daarmee was het idee van de anderhalve meter vereniging al snel geboren.

Buiten

Sinds kort mogen de verenigingen weer sporters ontvangen op de buitensportaccommodaties. Ook gemeenten spelen hier actief op in door bijvoorbeeld ondernemers en binnensporten te koppelen aan een buitensportaccommodatie. Hierdoor neemt de druk op deze accommodaties toe en daarmee ook de behoefte om deze bezoekers stromen te coƶrdineren. Niet door met het vingertje te wijzen, maar juist door continue kleine soms humoristische reminders te geven om mensen letterlijk op het rechte pad te houden. Tegelijkertijd wordt er door de verenigingen reeds gekeken naar het nieuwe sportseizoen. Wat is er nodig om straks bijvoorbeeld weer competitie te mogen spelen, de kleedkamers te gebruiken en de kantine weer open te stellen voor leden en bezoekers? Hiervoor is het belangrijk dat verenigingen een duidelijke boodschap communiceren door middel van posters, vloerstickers en andere hulpmiddelen. Om op deze manier, snel, veilig en duidelijk de leden en bezoekers te informeren over de geldende corona maatregelen binnen de accommodatie of op de vereniging. Het pakket van deanderhalvemetervereniging.nl biedt hiervoor concrete oplossingen. Ook maatwerk is mogelijk.

Bezoek

Staat uw vereniging op het punt om weer te gaan beginnen of bent u reeds gestart, breng een bezoek aan deanderhalvemetervereniging.nl voor meer informatie of inspiratie.

Afbeelding