Hardloopclinic voor Schutz Marathon Hoorn

HOORN - Loopgroep Hoorn is een hardloopvereniging die opgericht is in 1997 en zich richt op midden en lange afstand lopen (van 5 tot 42+ km), zowel op wedstrijd- als recreatief niveau. Voor het vijftiende jaar organiseert Loopgroep Hoorn een hardloopclinic ter voorbereiding op de Schutz Marathon Hoorn voor leden en niet- leden.

De clinic is gericht op lopers die in groepsverband willen trainen voor de 10 km of de 21,1 km van de Schutz Marathon Hoorn op 7 juni. In twaalf weken worden de lopers begeleid en getraind om het uiterste uit zichzelf te halen. De focus kan heel divers zijn; de één zal sneller willen zijn dan een vorige keer, terwijl voor een ander het uitlopen het doel is. Loopgroep Hoorn traint met een doel, maar wel met de nodige ontspanning en gezelligheid. Dit alles onder de bezielende leiding van gediplomeerde trainers. Naast trainingen op de baan worden voor de afwisseling ook duurlopen door het West-Friese landschap georganiseerd.

Hoe leuk is het om samen met anderen te trainen naar dat ene doel? Zin om mee te doen? Kijk op www.loopgroephoorn.nl voor meer informatie en het inschrijfformulier.

Zaterdag 7 maart houdt de Loopgroep om 9.45 uur uur een voorlichtingsbijeenkomst over de clinic in het clubgebouw van Loopgroep Hoorn aan de Holenweg in Hoorn. De eerste training voor de 21,1 km-clinic is maandag 16 maart van 19.30 tot 21.00 uur. Trainingen zijn maandagavond, woensdagavond en zaterdagochtend. De 10 km-clinic is woensdag 18 maart van 19.30 tot 21.00 uur. Trainingen zijn woensdag- en zaterdagochtend.